Andrius Mamontovas – pakeliui į garsiąją Abbey Road studiją

2018-12-06 14-18-51 author Rytis Seskaitis

Nuotr. Rytis Šeškaitis

Kelias į „Abbey Road” – prasidėjo. Susirinkę Filharmonijoje šiandien repeticijas pradeda Andrius Mamontovas ir Lietuvos kamerinis orkestras.

Jeigu dar yra nežinančių, manoMUZIKA primena – jau kitą savaitę studijoje, kurioje gimė visi „The Beatles” albumai ir krūva geros muzikos (pradedant „Depeche  Mode” ar „U2” ir baigiant „Oasis”, „Pet Shop Boys” ar „Killers”), grupės „Foje” lyderis įrašinės „simfoninį” savo albumo „Šiaurės naktis. Pusė penkių” variantą. Už šio albumo įrašus bus atsakingas garso režisierius Lewisas Jonesas – žmogus, kurio dėka pasaulis gali mėgautis pasakišku Stingo albumu „Symphonicities“.

Naujasis, kultinėje studijoje įrašytas albumas, Lietuvos melomanus turėtų pasiekti kovo mėnesį. Tiesa, kaip teigiama pranešime, tai bus itin riboto tiražo albumas, kurį galės įsigyti tie, kurie apsilankys A. Mamontovo ir Lietuvos kamerinio orkestro koncertuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Koncertai įvyks kovo mėnesį, o bilietai į juos sparčiai tirpsta.

Įrašai „Abbey Road” studijoje prasideda jau ateinantį antradienį. Todėl tikimės, kad jau netrukus galėsime išgirsti ir pamatyti pirmąsias jų akimirkas.

Garsiausia pasaulyje „Abbey Road“ studija Šiaurės vakarų Londone buvo įkurta dar 1931 m. Pradžioje ji buvo skirta klasikinės muzikos atlikėjams, tačiau neilgai trukus persiorientavo daugiausiai į roko muziką. Čia buvo įrašyti visi legendinio Liverpulio ketverto „The Beatles” albumai, o vienuoliktąją savo plokštelę grupė netgi pavadino studijos vardu. Šalia studijos galima rasti ir žymiausią pasaulyje perėją, kurią kertančių bitlų nuotrauka yra papuošusi 1969 m. išleisto minėto albumo viršelį.

Be žymiojo Liverpulio ketverto „Abbey Road” studijoje savo albumus įrašinėjo tokios grupės kaip „Oasis”, „Pink Floyd”, „Radiohead”, „Foo Fighters”, „Jamiroquai”, „Killers”, „Pet Shop Boys”, Robbie Williamsas ir gausybė kitų. Prieš 8 metus Didžiosios Britanijos vyriausybė „Abbey Road“    paskelbė saugomu istorijos paminklu.

2018-12-06 14-18-07 author Rytis Seskaitis

Nuotr. Rytis Šeškaitis

 

2018-12-06 14-22-40 author Rytis Seskaitis

Nuotr. Rytis Šeškaitis

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *