Balandžio pradžioje – išskirtinė knyga apie grupės Nirvana lyderį Kurtą Cobainą

kurt

Kurtas Cobainas

Balandžio 5 d. sueis 25 metai nuo tos akimirkos, kai pasaulį paliko roko muzikos ikona, legendinės grupės „Nirvana” lyderis Kurtas Cobainas.

Šia proga kultinės dainos „Smells Like Teen Spirit” kūrėjų vadybininkas Danny Goldbergas išleis biografinę knygą apie K. Cobainą. Knygoje, kuri vadinsis „Serving The Servant: Remembering Kurt Cobain”, bus galima rasti interviu su atlikėjo žmona Courtney Love, „Nirvanos” bosistu Kristu Novellistu, Cobaino šeimos nariais ir geriausiais bičiuliais.  Čia taip pat bus pasakojama apie Kurto Cobaino ir Courtney Love meilės istoriją, jų dukterį Francis Bean bei žymiojo atlikėjo kovą su priklausomybėmis.

Balandžio 2 dieną išleidžiamoje knygoje bus galima rasti daug D. Goldbergo prisiminimų apie pačią grupę bei archyvinių kadrų, kurie dar niekada nebuvo publikuoti.

 

manoMUZIKA primena, kad Danny Goldbergas grupės „Nirvana” vadybininku dirbo 1990 – 1994 metais. Per šį laiką JAV kolektyvas išleido du (iš trijų) savo albumus.

„Su Kurtu pradėjau dirbti likus metams iki albumo „Nevermind” pasirodymo. Artimi bičiuliai išlikome iki pat jo mirties. Žiniasklaida paprastai aprašydavo tik jo mirtį ir jos priežastis, tačiau dažnai pamiršdavo paties atlikėjo asmenybę”, – sakė D. Goldbergas.

„Tačiau nepaisant to, kad Kurtas turėjo jį kankinusius vidinius demonus, ieškodamas prisiminimų ir rašydamas knygą kur kas dažniau prisimindavau jo talentą, nuostabų humoro jausmą. Jis buvo neįtikėtinai geras visiems, kurie buvo šalia. Jis buvo labai įdomus ir kompleksiškas žmogus, todėl prisimindamas jo muzikinį ir kultūrinį palikimą, noriu ją aprašyti tokią, kokia ji buvo iš tiesų. Tikiu, kad man pavyks K. Cobaino asmenybę pakelti į visai kitą lygį”, – pridūrė autorius.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *