Grupės Pink Floyd lyderis Davidas Gilmouras parduoda 120 savo gitarų

Vienas iš legendinės grupės „Pink Floyd” lyderiu, gitaristas Davidas Gilmouras nusprendė parduoti 120 gitarų iš savo didžiulės instrumentų kolekcijos. Su parduodamomis gitaromis buvo įrašyti žymiausi Pinkų albumai, tokie kaip „The Dark Side Of The Moon”, „Wish You Were Here” ir kiti. Didžioji šių instrumentų dalis buvo naudojama ir gyvų D. Gilmouro pasirodymų metu.

Visi pinigai, gauti už parduotas gitaras, atiteks specialiam Davido Gilmouro labdaros fondui.

„Visos gitaros man buvo labai geros. Tai mano draugai, man padovanoję daug geros muzikos. Atėjo laikas, kad jos pasitarnautų kitų labui. Mano laikas su jomis jau pasibaigė. Ir žinoma, pinigai, kuriuos jos atneš, tarnaus ypatingai geram ir kilniam tikslui”, žurnalui „The Rolling Stone” sakė muzikos ikona.

Muzikantas pabrėžė, kad visos lėšos bus skirtos kovai su badu ir skurdu.

Šiam tikslui D. Gilmouras netgi sukūrė specialų vaizdo įrašą (viršuje), kuriame jis pasakoja apie šiuos išskirtinius instrumentus. Tarp parduodamų gitarų – instrumentas, su kuriuo buvo sukurta legendinė daina „Wish You Were Here”, juoda „Fender Stratocaster”, kurią galima girdėti visuose Pinkų įrašuose, sukurtuose 1973-1980 metuose bei gitara, su kuria buvo grojama kultiniame grupės kūrinyje „Another Brick In The Wall”.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *