Miško garsai debiutiniame Giedriaus Karaliūno albume


Giedrius Karaliūnas

 

Jeigu jūsų mediatekoje reikšmingą vietą užima Nils Frahm, Ólafur Arnalds ar Jóhann Jóhannsson kūryba, siūlome pasiklausyti vilniečio Giedriaus Karaliūno debiutinio albumo „Kaip pušys šoka”.

„Visuomet buvau gamtos ir muzikos vaikas. Debiutinis 7 dainų įrašas puikiai apjungia šiuos du man svarbiausius pasaulius” – pasakoja Giedrius. – „Gamtoje daug tylos, todėl turėjau idėją: perteikti tai muzikoje panaudojant lėtesnį tempą, daug pauzių, kuriose ryškėja garsų tęstinumas – taip kuriamas intymus ryšys su klausytoju.”

Giedriaus Karaliūno vardas nėra linksniuojamas didžiojoje scenoje, kūrėjas renkasi dalyvauti nedideliuose projektuose, šokio spektakliuose, dalintis kūryba intymesnėje aplinkoje.

„Esu grojęs įvairiais instrumentais, bet širdis vis grįžta prie pianino. Jaučiu, jog tuomet geriausiai pavyksta atskleisti, kokį jausmą savo muzika noriu perteikti. Ilgą laiką mintis išleisti savo albumą atrodė kaip tolima, nepasiekiama svajonė, bet įsitraukimas į kūrybinius projektus, kelionės, lietuviškos gamtos grožis ir draugų paskatinimai tapo pagrindiniu įkvėpimu ir stimulu realizuoti idėją.” – dalinasi Karaliūnas.

Albumą nemokamai galima paklausyti Spotify arba Bandcamp.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *