Svarbiausias Brit Awards statulėles šiemet susišlavė The 1975

Vakar Londone įvyko kasmetiniai „Brits” apdovanojimai, kuriuose pagerbiami geriausi Jungtinės Karalystės kūrėjai.

Šiemet apdovanojimų ceremonijos karaliais tapo Mančesterio grupė „The 1975„. Vasarą sostinės Vingio parke koncertuosiančiam kolektyvui atiteko dvi pačios svarbiausios „Brits” statulėlės – jie buvo pripažinti geriausia metų grupe, o jų albumas „A Brief Inquiry into Online Relations” – geriausia metų plokštele.

„Esame labai laimingi, ir netgi nuolankiai nusižeminę laimėdami šį prizą, nes „Arctic Monkeys”, George Ezra ir Anne Marie buvo ne mažiau to verti”, – sakė grupė, atsiimdama vieną iš apdovanojimų.

Beje, likus dar kelioms dienomis iki apdovanojimų įvyko „nedidelis” nesklandumas. Televizinėje „Brit awards” reklamoje pasirodė informacija, kad „geriausios grupės” apdovanojimas atiteks būtent „The 1975”. Žinoma, grupės fanų forumuose ši informacija neprasprūdo pro ausis, tačiau ar netikėtą reklamą (kuri iškart buvo išimta iš eterio) pamatė grupė ir jos komanda, kol kas neaišku.

Kiti itin svarbūs apdovanojimai atiteko George’ui Ezra ir Jorjai Smith. Jie laimėjo statulėles atitinkamai „geriausio atlikėjo vyro” ir „geriausios atlikėjos moters” kategorijose. G. Ezra, kovoje dėl „geriausiojo vardo” nurungęs Craig Davidą, Giggsą, Aphex Twin ir Samą Smithą, ceremonijos metu sugrojo savo hitą „Shotgun”. Atsiimdamas apdovanojimą jis sakė, jog „nėra nė vienos dienos, kai jis nepagalvoja apie tai, koks yra laimingas. Šis vakaras – razina ant torto”.

Vienas didžiausių „Brit Awards” nevykėlių iki šiol buvo Calvinas Harrisas. Jis dar nebuvo laimėjęs nė vienos statulėlės. Tačiau vakar diena šį prakeiksmą nutraukė – C. Harrisas pripažintas geriausiu metų prodiuseriu, o jo daina „One Kiss” (atlikta su Dua Lipa) – geriausiu metų kūriniu. Taigi, Calvinas Harrisas laimėjo pirmuosius du prizus, o iš viso nominuotas „Brits” apdovanojimams jau yra 16 kartų.

Tiesa, verta paminėti ir tai, kad C. Harriso ir Dua Lipos daina „One Kiss” perkamiausių Didžiosios Britanijos singlų viršūnėje išbuvo net 8 savaites.

Vakaro metu pasirodžiusi „Little Mix” laimėjo apdovanojimą geriausio vaizdo klipo kategorijoje. Čia triumfavo jų daina „Woman Like Me”.

Geriausiu užsienio atlikėju pripažintas Drake‘as, geriausios atlikėjos moters kategorijoje laimėjo Ariana Grande. Abu atlikėjai negalėjo dalyvauti ceremonijoje, todėl atsiuntė savo sveikinimus.

Metų naujoku šiemet, kaip ir galima buvo tikėtis, pripažintas Tomas Walkeris.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *