Į „Red Hot Chili Peppers“ sugrįžta gitaristas John Frusciante

Šiandien kalifornijos rokerių „Red Hot Chili Peppers“ fanai turi kuo džiaugtis. Į grupę po dešimties metų pertraukos sugrįžta gitaristas John Frusciante.

Apie tai grupė pranešė trumpa žinute vakar savo „Instagram“ paskyroje.

Ši naujiena džiugina, nes John Frusciante yra laikomas esminiu „Red Hot Chili Peppers“ gitaristu, be kurio grupės kūrybai tarsi trūksta svarbios sudedamosios dalies. Jis – lyg Slash‘as iš „Guns n‘ Roses“ ar The Edge iš „U2“.

O išgirsti kaip grupė skamba be Frusciante‘s gitaros jau buvo galima ne sykį.

frusciante 2

„Red Hot Chili Peppers“

Gitaristas John Frusciante grupę paliko 2009-aisiais metais. Ir tai buvo jau antrasis kartas kai jo ir likusių pipirų keliai išsiskyrė. Dar 1992-aisiais palikęs grupę po legendinio albumo „Blood Sugar Sex Magic“ jis „Red Hot Chili Peppers“ veikloje nedalyvavo net septynerius metus. Vėliau sugrįžęs albumams „Californication“, „By the Way“ bei „Stadium Arcadium“ jis po pastarąjį albumą sekusios grupės veiklos pertraukos nebesugrįžo. „Red Hot Chili Peppers“ tada veiklą tęsė su sesijiniu gitaristu Josh Klinghoffer, kuris pasirodė besąs puikus, kokybiškas pasirinkimas. Nepaisant to, daugelio „Red Hot Chili Peppers“ fanų nuomone, Klinghoffer‘is yra toli gražu ne Frusciante. No offence.

Kol kas jokio naujo kūrinio ketvertukas nepateikė, bet paskelbtas John Frusciante sugrįžimas neabejotinai mena ir naują grupės kūrybos etapą, o kartelė užkelta labai aukštai.

Dabar, kai „Red Hot Chili Peppers“ vėl yra savąjame classic line-up‘e, galbūt sulauksime jų dar kartą Lietuvoje?

 

O štai kaip „Red Hot Chili Peppers“ skambėjo 2007-aisiais metais Lenkijoje. Improvizacijoje dalyvauja Chad Smith, Flea, John Frusciante IR Josh Klinghoffer!

 

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *