Po ilgos pertraukos dienos šviesą išvydo „Apocalyptica“ albumas

Sunkieji suomių violončelininkai „Apocalyptica“ šių metų sausio 10 d. išleido energija trykštantį albumą “Cell-0”. Muzikantai nuo alinančių įrašų sesijų ilsėjosi kelerius metus ir pernai kibo į kūrybinį procesą su šviežia perspektyva ir didžiule įkvėpimo doze. Grupės fanai įrašo laukė ilgai – paskutinis šios simfoninių metalistų ketveriukės įrašas „Shadowmaker“ parduotuvių lentynas pasiekė lygiai prieš 5 metus, 2015-aisiais.

Devintajame studijiniame albume kvartetas grįžo prie savo šaknų: visi „Cell-0“ kūriniai yra pilnai instrumentiniai, be vokalo. Prisiminkime 1996-uosius, kai pasirodė debiutinis grupės albumas „Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos“. Jame muzikantai atidavė duoklę trash metalo vėliavnešiams, įrašydami aštuonias instrumentines „Metallica“ dainų interpretacijas.  Tad senosios,  simfoninės metalo skambesio Apocalypticos fanai tikrai nenusivils – „Cell-0“ kūriniai užburia sprogstamąja violančelės jėga bei sunkiu simfoninio metalo skambesiu.

Albumo viršelis

Albumo viršelis

Konceptualiai naujasis „Apocalyptica“ darbas ieško paralelių tarp muzikos ir visatos, kurios tarpusavyje labai susijusios ir sudaro bendrą visumą. Suomiai taip pat kviečia klausytoją atsigręžti į globalines problemas – besaikį vartojimą, globalinį atšilimą ir šių reiškinių neigiamą poveikį mūsų planetai.

Norintys naująjį skambesį išgirsti gyvai fanai šiemet neliks nuskriausti – „Apocalyptica“ turo metu pristatys „Cell-0“ ne tik Europoje, bet ir JAV bei Kanadoje.

Muzikantai klausytojus džiugina ne tik nauju albumu – grupė išleido net tris vaizdo klipus:

„Ashes of the Modern World“

„Rise“

„En Route to Mayhem“

„Cell-0“ galima pasiklausyti „Spotify“ bei kitose streaming platformose.

2 Komentarai apie “Po ilgos pertraukos dienos šviesą išvydo „Apocalyptica“ albumas

  1. Apocalyptica says:

    tik ‘thrash’ metal, ne trash

  2. Birutė says:

    Ačiū už informatyvų straipsnį! 🙂 Einu žiūrėt klipų! 🖤

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *