Jean-Michel Jarre išleido unikalų albumą

Albumo viršelis

Išskirtinis Prancūzijos kompozitorius ir atlikėjas Jean-Michel Jarre’as išleido unikalų albumą „AMAZÔNIA”. Tai – jau 26 prancūzo albumas.

Šis atlikėjo albumas turi išskirtinę dedikaciją – jis skirtas menininko Sebastião Salgado parodai, kurios tikslas – išsaugoti Amazonės miškus.

„Mane iškart suintrigavo kvietimas sukurti specialių albumą didžiojo menininko Sebastião Salgado parodai. Esu milžiniškas jo vizijos ir nenumaldomo siekio išsaugoti Amazonės miškus gerbėjas.

Norėjau vengti etnomuzikologinio požiūrio bei siekio tiesiog sukurti foninę muziką. Taigi, sugalvojau tam tikrą įrankių rinkinį, kuriame persipintų orkestro ir elektroninės muzikos elementai, atkuriantys ar sužadinantys natūralių garsų tembrą. Prie šios muzikinės paletės pridėjau tikrus garsus iš aplinkos ir etninius elementus.

„Amazonia“ sukūriau vienu ypu – dieną ir naktį stebėdamas „Sebastiãos“ nuotraukas. Jos slinko man prieš akis, o aš nėriau į šį be galo didelį, pažįstamą ir paslaptingą, ramų ir nerimą keliantį, galingą ir pažeidžiamą … Sebastiao Salgado mišką. Tikiuosi, kad jums patiks ši kelionė ir, jei galiu rekomenduoti, klausykitės jos ausinėse. <…>Tai labai ypatingas albumas man: tikiuosi, kad jums patiks ir kad jis prisidės prie jūsų supratimo apie skubų poreikį išsaugoti šį neįtikėtiną mūsų planetos kūrinį”, – savo facebook paskyroje rašė Jean-Michel Jarre’as

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *