Grupių „Blur” ir „Gorillaz” lyderis Damonas Albarnas po 7 metų pertraukos išleidžia naują solinį albumą

Kažkada jis buvo kultinės britpopo grupės „Blur” narys ir stovėjo pagrindinės šio žanro kovos „kas kietesnis – Blur ar Oasis” priešakyje. Vėliau jis įkūrė animacinių personažų grupę „Gorillaz”. Jo plačioje kūrybos vaisių pintinėje – puiki grupė „The Good, the Bad and the Queen” bei drauge su Flea iš Red hotų ir Tony Allenu suburtas kolektyvas „Rocket Juice & the Moon”.

Ir tai – viso labo keli veiklos keliai, kuriuos savo muzikinėje karjeroje renkasi žmogus, daugiau kaip prieš dešimtmetį pripažintas viena įtakingiausių britų muzikos industrijos personų.

Šiandien jo gerbėjams (o mes, galime drąsiai prisipažinti, esame tikrai jų gretose) – ypatingai didi diena. Mat Damonas Albarnas pagaliau išleidžia tai, ko jo gerbėjai laukė net 7 metus – naują savo solinį albumą.

Apie albumo „The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows” pasirodymą kultinė britų figūra paskelbė dar birželio pabaigoje. Nuo to laiko jis į pasaulį paleido kelias naujas dainas, surengė ne vieną pasirodymą ir dar kartą neleido suabejoti jo fenomenalumu ir talentu kurti.

Šiandien išleidžiamas antras solinis darbas šio muzikanto karjeroje, buvo įkvėptas Islandijos gamtos. Ir tai – akivaizdu, mat šia mėnulio šalimi kvepia praktiškai kiekviena naujojo įrašo daina, kurių albume – 11.

Pavadinimą D. Albarn pasiskolino iš XIX amžiuje gyvenusio anglų poeto Johno Clare’o eilėraščio „Love and Memory“.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *