Grįžta duetas „Abii“: naujas singlas ir žinios apie antrąjį albumą

Po kelerių metų pertraukos grįžta alternatyvios muzikos duetas Abii ir pristato pirmąjį singlą „Aequo Animo“. Singlas anonsuoja albumą „Metanoiia“,pasirodysiantį kovo 16 dieną.

Duetas Abii savo muzikinį kelią pradėjo dar 2016 – taisiais metais. Tada duetas netikėtai laimėjo jaunų grupių konkursą Garažas ir keliavo tiesiai prie albumo „Vinegar“ įrašų. Po albumo išleidimo ir keleto pasirodymų gyvai, duetas nutilo.

Buvo nuspręsta atsitraukti, duoti laiko pasiekti norimą lygį ir kelerius metus tyloje tūnoję Abii pripažįsta, kad nebuvo tikri, ar grįš į muzikinį kelią.

Nuotraukos autorius: Miglė Buinevičiūtė

Visgi labai džiaugiamės, kad grįžo ir pristato pirmąjį antrojo albumo singlą.

„Norėjosi išeiti į dienos šviesą tuomet, kai dainos taps pakankamai jautrios, galingos bei kontrastingos. Kantriai dirbom, kantriai ir laukiam parodyti, ką išgyvenom bei įamžininom dainose” – albumo procesą analizuoja grupės vokalistas ir gitaristas Andrius Šarka.

„Pirmasis albumo singlas „Aequo Animo“ – nauja Abii pradžia, savotiškas atgimimas. Mūsų požiūris į muziką kardinaliai pasikeitė, todėl atsiradęs albumas suteikia vilties drąsiau save realizuoti“, – dalinasi rašymo filosofija būgnininkas Tautvydas Tomkus.

Pirmąjį singlą „Aequo Animo“ galima išgirsti YouTube pplatformoje. Kiti du albumo singlai pasirodys kovo 1 ir kovo 9 dieną. O kovo 16 dieną pasirodys ir antrasis grupės Abii albumas „Metanoiia“.

Albumo leidyba dalinai finansuota Agatos muzikos leidybos fondo.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *