Mirė The Pogues vokalistas Shane McGowan

Netikėta ir sukrečianti žinia ką tik apskriejo visą muzikos pasaulį – atsisveikiname su dar viena legenda – airių folko bei keltiško folk punk pažiba, grupės „The Pogues” lyderiu Shane’u McGowanu. Jam buvo 65-eri. Žinią patvirtino atlikėjo žmona, žurnalistė Victoria Clarke.

Paskutiniu metu Sh.McGowan kovojo su įvairiomis ligomis, nuo birželio gulėjo ligoninėje.

1957-aisiais, Kalėdų dieną gimęs daininkas labiausiai išgarsėjo įrašęs kalėdnę dainą „Fairytale of New York”.

Shane’as, pastaruosius metus leisdavo ligoninėje. Nors detalizuojama nebuvo, artimųjų teigimu jis turėjo begalę sveikatos sutrikimų. Tačiau, kad ir kaip bebūtų, jo įtaka meno ir pramogų pasauliui – nekvestionuojama. Per savo karjerą muzikantas bendradarbiavo su tokiais atlikėjais kaip Kirsty MacColl, Joe Strummer, Nick Cave, Steve. Earle’as, Johnny Deppas, Sinéad O’Connor ir Ronnie Drew.

Savo žinutėje muzikanto žmona Clarke rrašė „Esu neapsakomai palaiminta, kad sutikau ir mylėjau jį. Ir, kad jis mane taip be galo ir besąlygiškai mylėjo. Mūsų gyvenimas buvo kupinas meilės ir džiaugsmo, linksmybių, juoko ir tiek daug nuotykių. . „Nėra žodžių, kuriais galėčiau apibūdinti netektį, kurią jaučiu. Nežinau kaip apsakyti jo šypsenos, kuri nušviesdavo mano pasaulį, ilgesį. Tu gyvensi mano širdyje amžinai. Tu man buvai visas pasaulis.”

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *