The Lumineers

Jau seniai laikas atnaujinti manoATRADIMAS skiltį ir atnaujinti ją tikrai įspūdingai. Pristatome tikrą amerikiečių indie folk grupę „The Lumineers„.

Tiesa, šis gryną folk rock muziką kuriantis kolektyvas susikūrė dar prieš 3 metus (iš tiesų, maždaug prieš 10, bet rimtai dirbti pradėjo prieš 3), tačiau savo debiutinį to paties kaip grupė pavadinimo albumą brandino net iki šių metų kovo mėnesio.

Įdomu tai, kad šis iš Kolorado valstijos, JAV, kilęs kolektyvas groja labiau europietišką folk roką primenančią muziką nei tipinį JAV country roką. Daug kas juos lygina su britais „Mumford and Sons„, o britų portalas „The Guardian” juos net pavadino „Mumford and Sons tribute band” („Mumfordų” muziką grojančia muzika). Tiesa, ne blogąja prasme, nes „The Lumineers” negroja „Mumfordų” muzikos.

Kovą išleisto „The Lumineers” debiutinio albumo iki šiandien yra parduota kiek daugiau nei 150 000 kopijų, tik, deja, negalime tiksliai pasakyti, kuriame žemyne, mat, kaip jau minėjome, tokia indie folk muzika daug labiau būdinga Europai.

Mes patys „The Lumineers” drąsiai galime lyginti su švedų pasididžiavimu „The Tallest Man On Earth” ir kažkaip tikrai „Mumford and Sons” nebuvo tas kolektyvas, kuris pirmas šovė į galvą išgirdus pirmus jų debiutinio albumo kūrinius ir net pirmąjį oficialų singlą „Ho Hey„, nors, šiaip ar taip – panašumų pilna: nuo naudojamų intrumentų iki grupių muzikos kuriamos bendros nuotaikos.

Visą debiutinį grupės albumą galite perkalusyti viršuje, na o pabaigai – pačių „The Lumineers” savęs apibūdinimas: „gimę iš širdgėlos, įkvėpti aistros ir subrandinti sunkaus darbo – „The Lumineers” atrado skambesį, kurio pasaulis ieško tada, kai jo labiausiai trokštama”.

The Lumineers (nuotr. iš oficialaus grupės Facebook profilio)

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *