Vilniuje koncertuos EVERLAST

Antradienį, Lapkričio 11-ą dieną, Vilniuje, menų fabrike „Loftas” koncertuos unikali ir nepakartojama hip-hop’o legenda – Everlast. Koncertas vyks po muzikos ir pramogų festivalio “Galapagai” vėliava.

Purvinuose Niujorko priemiesčiuose gimęs ir užaugęs airių vaikas, kurio tikrasis vardas yra Erik Francis Schrody, išgarsėjo dar devintojo dešimtmečio pradžioje. Kartu su DJ Lethal (vėliau tapusiu neatskiriama Limp Bizkit dalimi) ir reperiu Danny Boy suburta hip-hop’o grupė House Of Pain gerokai skyrėsi nuo kitų tuometinių šios muzikos kolektyvų, kurių daugumoje dominavo juodaodžiai. Be legendinio kūrinio „Jump Around” tuomet neapsiėjo nei vienas vakarėlis.

Išleidęs tris albumus kolektyvas išsiskirstė, nes grupės siela Everlast nusprendė užsiimti gana netikėta soline veikla. Jo solinės dainos – melodingos, ir prisodrintos akustinės gitaros – labiau artimos bliuzui, rokui, soul, ar net country, o ne repui. Deja naujasis atlikėjo kelias toli gražu nebuvo klotas rožėmis. Palikęs grupę Everlast bankrutavo ir pardavė savo namą Holivudo kalvose. Tarsi to dar būtų mažai, dainininką viena po kitos apniko negandos. Per neilgą laiką jis palaidojo mamą, išsiskyrė su ilgamete mylimąja, pelnė namų areštą už mėginimą į lėktuvą įsinešti ginklą ir ištiktas smarkaus širdies smūgio susidūrė akis į akį su mirtimi. Tačiau antrasis jo albumas „Whitey Ford Sings The Blues” – šiandien jau tris kart platininis, o su gitaros virtuozu Carlos Santana įrašyta daina „Put Your Lights On” 2000-aisiais pelnė Everlast prestižinį Grammy apdovanojimą.

Šiandien Everlast – subrendęs ir pražilęs, bet jo dainos anaiptol nesensta. Šį antradienį, Lapkričio 11-ą dieną, menų fabrike „Loftas” jį išvysime su unikalia akustine programa. „Mano dainos yra gimusios akustiškai, taigi, akustinis koncertas yra galimybė išgirsti mano muzikos originalą”, – juokiasi atlikėjas. Koncerto metu jam talkins boso virtuozas Derek Brassel.

Koncertą Vilniuje apšildys lietuvių repo improvizacijos meistrai „jama&W“.

Bilietus įsigyti galite ČIA!

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *