Nesibaigianti „Oasis” saga ir Liamo žinutė Noeliui: 2021-ieji – mūsų metai

Liam-Noel-Gallagher

Liamas ir Noelis Gallagheriai

Nesibaigianti grupės „Oasis” saga, kuriai tinkamiausias pavadinimas galėtų būti „Atsikursime – neatsikursime”, regis, tęsiasi ir toliau.

Brolių Noelio ir Liamo Gallagherių vieši kivirčai jau seniai tapo (ypač) Britų muzikinės žiniasklaidos itin mylima tema. Apie juos rašo daug, apie juos kalba visi ir, nepaisant to, kad „Oasis” išsiskyrė dar 2009-aisiais, hito „Don’t Look Back In Anger” kūrėjų sugrįžimo laukia milijardai. Ar tai įvyks? Į šį klausimą atsakyti lengva taip pat, kaip tikėtis rimtų rezultatų „vištos ir kiaušinio pirmumo” paieškose. Beje, prieš porą metų Jungtinės Karalystės lažybų kontoros siūlė statyti pinigų spėjant, ar „Oasis” šiemet atsikurs. Tiesą sakant, koeficientas nebuvo labai didelis. Taigi, vilčų, bent jau, pasak lažybų kontorų, tikrai yra.

Šiųmetines viltis „pakaitino” ir metų pradžioje Twitteryje Liamo Gallagherio parašyta žinutė, skirta broliui Noeliui. „Su naujaisiais metais, Noeli. Myliu tave ilgą laiką. 2021-ieji – mūsų metai. Ir tu tai žinai”, – žinutėje rašė Liamas.

Nepaisant to, kad žodžių kova tarp „Oasis” dainų kūrėjo ir pagrindinio kolektyvo balso tęsiasi jau daugiau nei dešimtmetį, pastaraisiais metais toną „švelninti” ėmėsi Liamas. Jis ne kartą ragino užkasti karo kirvį ir sugrąžinti fanams vieną skambiausių pastarųjų dešimtmečių rokenrolo grupių Anglijoje. Vis dėlto, panašu, kad hitų „Wonderwall”, „Talk Tonight” ar „Champagne Supernova” kūrėjas Noelis Gallagheris (bent jau kol kas) nusileisti neketina.

Dar 2019-ųjų metų pabaigoje Noelis, atsiimdamas prestižinį Didžiosios Britanijos muzikos industrijos apdovanojimą, sakė, kad „Oasis” niekada neatsikurs. „Nenoriu daryti to, ką jau esu padaręs. Koks viso to tikslas? Padaryk tai vieną kartą. Paversk šį įvykį ypatingu. Viskas. Vieną kartą tai padarėme, tapome ikonomis. Taškas. Daugiau niekada nebegrosime kartu. Judėkime pirmyn ir kurkime kažką naujo“, – į žiniasklaidos atstovų klausimus apie galimą „Oasis“ atsikūrimą tada sakė Noelis.

Ir visgi, su atėjusiais naujais metais ateina ir naujos viltys. Todėl tradiciškai, jau daugiau nei dešimt metų iš eilės, po kažkokių minimalių prošvaisčių metų pradžioje, susijusių su grupe „Oasis”, mes sakome tą patį: Tai vis tik, gal šįkart jau pavyks…:)?

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *