Trečiasis „Sraigės efektas“ albumas „Tik Ėjimas“

Grupė „Sraigės efektas“ (Fot. Antanas Jakutis)

Roko grupė „Sraigės efektas“  ne veltui tituluojama vienu iš įdomiausių Lietuvos alternatyviosios scenos reiškinių. ManoMUZIKA.lt rašėme apie keletą grupės išleistų singlų, pristatančių trečiąjį grupės albumą „Tik Ėjimas“ ir net kalbinome eksperimentinio roko trio „Sraigės efektas“apie tai.

Siūlome perskaityti interviu (interviu su grupe čia), bet trumpai verta pabrėžti, kad skirtingų meno krypčių inspiracijas savo veikloje derinanti grupė pasakoja, kad albumo pagrindu tapo eksperimentinis, beveik dviejų valandų trukmės garso takelis legendiniam švedų režisieriaus Benjamino Christenseno nebyliojo kino filmui „Ragana“. Taip pat, priešingai nei pirmuosiuose dviejuose albumuose, kuriuose užfiksuoti instrumentinės muzikos ieškojimai, trečiajame albume grupė daugiau dėmesio skiria dainų tekstams ir juose koduojamoms prasmėms.

Nepaisant to, kad apie albumą jau truputį girdėjome, jį visą išgirsti galime tik nuo vakar vėlyvo vakaro. Albumas „Tik Ėjimas“ pristatomas kartu su filmu, kuriame užfiksuotas perklausoje dalyvaujantis Dovydas Bluvšteinas. Apleistame Vilniaus koncertų ir sporto rūmų bare jis peržiūri devynis unikalius dainų paveikslus, kurie sukurti atkartoja architektų dueto „K.N.A.L.“ audiovizualinį eksperimentą „Rezonansas“, pristatytą tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius’17“. Šio kūrybinio proceso metu garsinėmis bangomis sukuriamas paveikslas, regimą pavidalą įgaunantis pasitelkus cianotipijos techniką.

Tuo pačiu principu sukurtas ir vinilo dizainas. Grupės nariai pasirinko išleisti trijų spalvų albumo vinilus – atitinkančius viršelio vizualiką: mėlyną, baltą, ir tradicinį juodą. Albumo leidybą iš dalies finansavo AGATA, leidėjas – „suru records“.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *