Chet Faker

Kai tik išgirdome Cheto Fakerio dainą „Terms And Conditions“ (žemiau) iškart pagalvojome, kad jo mokytojas ir autoritetas – mūsų mylimas, vertinamas ir šimtą kartų išliaupsintas „Fink“. Ir visgi, kuo labiau klausėmes, tuo mums darėsi aiškiau, kad tarp jo ir „Fink“ lyderio Fino Greenalo bendro tiek, kiek tarp manoMUZIKOS ir Naujosios Papua Gvinėjos agurkų plantacijos.

Taigi, kas jis – mįslingas barzdočius ar tiesiog puikią muziką kuriantis muzikantas?

Chetas Fakeris – australas, mėgstantis down tempo, electronica ir soul stiliaus muziką. Ir, kas svarbiausia, visus šiuos tris stilius jis sėkmingai maišo į vientisą visumą. Tikrasis „finko iš Melburno“ vardas – Nickas Murphy. Kadangi Australijos žemelės muzikos rinkoje jau buvo vienas Nickas Murphy, šis barzdočius nusprendė pasikeisti vardą. Taip atsirado pseudonimas Chet Faker. Tiesa, šis Nickas mėgo džiazą ir klausėsi daug Chedo Bakerio muzikos, tad atiduodamas pagarbą savo idealui jis pasivadino Chedu Fakeriu.

Pirmąjį rimtą signalą apie save Chetas Fakeris davė žinoti pasauliui tada, kai perdainavo legendinę „Blackstreet“ dainą „No Diggity“. Kaip pats muzikantas vėliau pripažino, „No Diggity“ buvo viso labo antra jo sudainuota daina.

Chet Faker (nuotr. atlikėjo archyvo)

Viename interviu, Nickas (a.k.a. Chetas) pasakojo apie savo pirmus žingsnius muzikinėje scenoje: „Vos išleidus „No Diggity“ gavau nepažįstamos merginos laišką, kuriame ji paprašė manęs atsiųsti kūrinio MP3 versiją tam, kad ji galėtų kūriniu pasidalinti savo bloge. Žinoma, dainą aš jai persiunčiau, tačiau tai buvo vienintėlis kartas kai kam nors būčiau šį kūrinį siuntęs. Kiek vėliau, sėdėdamas „Universal“ studijoje Australijoje, sulaukiau brolio skambučio. Paskambinęs jis „tėkštelėjo“: „Broli, tavo daina yra populiariausias kūrinys bloge „Hype Machine“. Jis aplenkė net „Bon Iver“. Keista, tačiau būtent nuo tos akimirkos (ko gero, šio blogo dėka) tapau gerokai žinomesnis“.

Beje, jei jau prakalbome apie „Bon Iver“, galime pranešti, kad Chetas Fakeris būtent šių Viskonsino berniukų dainą „Re: Stacks“ vadina „ko gero gražiausiu pasaulyje sukurtu muzikiniu kūriniu“.

Žodžiu, nebeburiam iš kavos tirščių ir „dalinamės“ Chetu Fakeriu – savo atradimu, kuris vizualiai (ir iš balso dainoje „Terms And Conditions“) mums vis tiek labai primeną Fink lyderį. Bet kuriuo atveju, tai, ką jo muzikoje radome mes, yra tikrai nuostabu!

Tikimės, kad šį muzikinį grožį atrasite ir Jūs.

Komentaras apie “Chet Faker

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *