Groves

Šiandien manoATRADIMAS skiltyje lankosi iš Mančesterio kilusi, bet Londone kurianti grupė „Groves„. Ją sudaro 5 muzikos fanai, ėmę ir pradėję kurti savas melodijas. Nors grupė susikūrė dar visai neseniai, Londono klubuose grojantys „Groves” koncertuoja pilna programa. Būdami idealistais, „Groves” šlifuoja kiekvieną kūrinį ir neskuba įrašinėti albumų. Jų muzikos internete nėra daug, bet ta kuri yra – priverčia suklusti, skatina atsipalaiduoti ir paspausti mygtuką „repeat”.

Stilistiškai apibūdinti „Groves” nėra lengva, bet tai ir yra unikalumo ženklas – išgirdus „”Groves„, pagalvoji, kad skamba „Groves„. Alternatyvus rokas su surf ir tropical rock priskoniu, kažkiek rokenrolo, bliuzo, kuris vietomis maišosi su elektroniniais ritmais. Jie patys savo muziką vadina astro-hop.

manoMUZIKA.lt, turėdama stiprių pažinčių „Groves” kolektyve, trumpai pakalbino grupę praėjusio savaitgalio repeticijos metu. Į klausimus atsakė grupės lyderis Nickas Hayesas.

Tai visgi kodėl jūs vadinatės „Groves„? Kodėl pasirinkote būtent šį pavadinimą? (D.D. – „groves” ang. kalboje reiškia „giraitės”)

Nes toks pavadinimas tiesiog prie mūsų „limpa”. Be to, Timui (D.D. – grupės būgnininkui) labai patinka didžioji „G” pavadinimo pradžioje (šypsosi).

Kaip seniai jūs grojate kartu?

Aš ir Timas kartu grojame jau keletą metų, tačiau dabartinė grupės sudėtis yra tokia vos kelis mėnesius, tad galima sakyti, kad esame visai nauji.

Internete esate pasidalinę vos keliais kūriniais, bet, kiek žinau, vis ką nors įrašinėjate. Gal būt taip pat paslaptingai dirbate ties savo debiutiniu albumu?

Iš tiesų mes niekur neskubame. Rudenį gyvai grosime keliuose rimtesniuose koncertuose, po kurių ir planuojame išleisti ką nors rimtesnio. Manau, tas laikas ateis labai greitai. Kol kas tiesiog džiaugiamės, kad yra žmonių, kurie girdi ir kuriems patinka mūsų muzika.

Tikrai turite savo braižą, skiriatės nuo kitų. Kol kas visi jūsų viešai prieinami kūriniai gana skirtingi, matyt, ieškote savęs, o galbūt kūrybai didelę įtaką daro tuo metu klausoma muzika? Ką klausote šiuo metu?

Atvirai kalbant – klausome labai įvairios muzikos. Šiuo metu mus veža „Kurt Vile”, „Chromatics”, Phosphorescent”, kažkiek Nickas Cave, „Mount Kimbie”, „Bonobo”. Be to, tikrai patinka ir nauji „Gold Panda” darbai. Aišku, dar galybė senų atlikėjų. Čia, juk, Didžioji Britanija – žmonės klauso daug ir įvairios muzikos.

Paskutinis klausimas: apie ką pagalvojate išgirdę žodį Lietuva?

Apie lietuvius. Pažįstame porą jų (šypsosi).

Daugiau grupės „Groves” rasite čia:

Komentaras apie “Groves

  1. Atgalinis pranešimas: Reads | Groves

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *