Video akimirkos iš Justino Vernono grupės Volcano Choir stovyklos

Volcano Choir (nuotr. Cameron Wittig)

Prieš daugiau nei trejus metus užsimezgusi „Bon Iver” lyderio Justino Vernono ir grupės „Collections of Colonies of Bees” draugystė įgavo rimtą pagreitį. Šį muzikinį – idėjinį susivienijimą pavadinę vardu „Volcano Choir„, vyrukai dar 2009 metais išleido albumą „Unmap”. Prieš ketverius metus išleistame diske puikiai derėjo ‘boniveriškoji’ akustika ir eksperimentinė elektronika, kurią „Collections of Colonies of Bees” pristatydavo kaip savo vizitinę kortelę. Visiškai nenuostabu ir tai, kad 2009 -ųjų „Volcano Choir” diske buvo galima išgirsti paskirų motyvų iš „Bon Iver” ankstyvųjų įrašų – 2008- aisiais išleisto debiutino grupės albumo „For Emma, Forever Ago” ir po metu pasirodžiusio EP „Blood Bank”. 2009-ųjų „Unmap” buvo itin eksperimentinis ir neaišku kur vedantis įrašas, todėl ne veltui tuziną interviu per pastaruosius kelerius metus dalijęs Justinas Vernonas, paklaustas, ar „Volcano Choir” turi ateitį, atsakydavo paprastai: esame bičiuliai, tačiau tai buvo savalaikis projektas, kuris, nežinia ar kada nors sukurs ką nors naujo.

Panašu, kad baimės ir abejonės dėl „Volcano Choir” ateities sklaidosi kaip debesys po lietaus. Jau porą mėnesių trimituojama apie tai, kad „Volcano Choir” sugrįžta su nauju albumu, o pirmieji du pristatyti nauji kūriniai „Byegone” ir „Comrade” byloja apie brandesnį, labiau išbaigtą, bet vis dar eksperimentinį ir savitą grupės muzikinį stilių.

Naujasis „Volcano Choir” diskas vadinsis „Repave”. Jis neabejotinai jau kurį laiką yra manoMUZIKOS laukiamiausių šių metų albumų sąrašo aukštumose. Diską išleis Amerikos indie leiblas „Jagjaguwar„. Būtent jo dėka dienos šviesą išvydo „Bon Iver”, „Gayngs”, S. Carey, Sharon Van Etten ir kitų puikių nepriklausomos muzikos atstovų muzika. Šios leidybinės kompanijos atstovai prieš porą savaičių susuko įdomų ir itin jaukų filmuką apie „Volcano Choir”, kuriame galite išgirsti dar daugiau naujos šio projekto muzikos, susipažinti su Justinu Vernonu iš arti, išgirsti ką muzikantams reiškia šis projektas ir pamatyti daug šiltų ir gražių vaizdų iš naujojo albumo „Repave” sukūrimo užkulisių.

Taigi, jei dar vis nepažinojote, – susipažinkite. Viskonsino vyrai „Volcano Choir”. Jūsų dėmesiui – dešimties minučių pažintis su jais.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *