Grupė Keane paskelbė apie muzikinės veiklos pertrauką

Kenae (nuotr. grupės archyvo)

Didžiosios Britanijos piano roko korifėjai „Keane“ stabdo savo veiklą. Tiesa, grupės gerbėjai neturėtų labai stipriai išsigąsti, mat kolektyvas nutils tik kuriam laikui.

„Grupė „Keane” daro pertrauką. Išleidę geriausių dainų albumą „Keane” nariai dirbs prie savo solinių projektų” – taip dienraščiui „The Sun” šį savaitgalį pareiškė kolektyvo atstovas spaudai.

Jeigu šie faktai pasitvirtins, tai reikš, kad vienas populiariausių pastarųjų metų Jungtinės Karalystės kolektyvų trumpam išsiskirstys net po 16 metų pertraukos. Kalbama, kad „Keane” vokalistas Tomas Chaplinas pradės kurti savo solinį albumą, o pagrindinis kolektyvo dainų kūrėjas Timas Rice’as -Oxley prisidės prie kitų grupių kūrybinės veiklos.

Geriausias „Keane” dainų albumas muzikos parduotuves pasiek lapkričio 11 dieną. Disko dainų sąraše – 20 dainų, iš kurių 2 – dar niekada nepublikuotos grupės kompozicijos.

manoMUZIKA primena, kad 1997 metais susikūręs Tomo Chaplino ir Timo Rice’o – Oxley kolektyvas išleido keturis studijinius albumus ir vieną nepilną diską „Night Train“. Jau debiutinis „Keane“ albumas „Hopes And Fears“ susilaukė milžiniško pripažinimo. Negana to, kad Brit Awards ceremonijoje įrašas laimėjo apdovanojimą geriausio albumo kategorijoje, jis kartu tapo ir pačiu perkamiausiu metų disku Didžiojoje Britanijoje.  Panašią sėkmę pavyko pakartoti ir 2006-aisiais išleistam grupės įrašui „Under The Iron Sea“. 2008 metais „Keane“ išleido diską „Perfect Symmetry“, kuriame kolektyvo nariai bandė ieškoti kiek kitokio – labiau sintetinio – naujo skambesio ir už tai susilaukė nemažai muzikos kritikų ir savo gerbėjų priekaištų. Pernai išleistas ketvirtasis britų singlas „Strangeland“ buvo savotiškas kolektyvo sugrįžimas prie šaknų ir galutinis savo, kaip piano roko korifėjų vardo, įtvirtinimas Didžiosios Britanijos muzikos padangėje.

Beje, visi 4 grupės albumai pasiekė perkamiausių Didžiosios Britanijos albumų sąrašo viršūnę.

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *