manoATRADIMAS: GOSTO

 

gostoGosto

Rekomendacijos – dalykas keistas ir nenuspėjamas. „Tau juk patinka Patrick Wolf? O žinai šitą grupę?“

Nežinojau. Patikrinau. Patiko. Taip ir gimė šis manoATRADIMAS.

Tiesa, Patricko Wolfo šitame skambesyje neradau. Bet ir nereikėjo – „GOSTO“ yra puikūs patys iš savęs.

Pažiūrėkime į juos iš arčiau. „GOSTO“ siela yra Roelis Vermeeris – Amsterdame gyvenantis dainininkas, multi-instrumentalistas, dainų autorius ir prodiuseris. Gosto tai antrasis jo vardas. „Mano brolis sugalvojo man šį vardą, kai mama parodė jam mane, ką tik gimusi. Jam buvo ketveri. Jis taip ir pasakė – jis turi vadintis Gosto, o dabar ar galiu grįžti atgal į lovą?“ – viename interviu sakė Roelis Gosto Vermeeris. Portugalų kalba šis žodis reiškia „mylėti“. Ką čia bepridursi.

„GOSTO“ muzika svyruoja tarp trapių, akustinių melodijų ir elektronikos, tarp paprastumo ir sudėtingumo, tarp tamsos ir spalvingumo. Įkvėpimo semiamasi iš mylimiausių – Jeff Buckley, Thom Yorke, James Blake ar Flying Lotus. Nors dėl balso tembro panašumo peršasi palyginimas ir su Fink. Pastarųjų dainos pavadinimas „Perfect Darkness“ puikiai apibūdintų ir visą „GOSTO“ stilių. Nors muziką Roelis Vermeeris kuria vienas, scenoje, gyvų pasirodymų metu prie jo prisijungia dar 3 muzikantai: būgnininkas Mats Voshol, Gyo Kretz su gitara ir Bram Wassink su bosine gitara.

Ką tik pasirodęs debiutinis „GOSTO“ albumas „Memory Ivy“ vainikuoja 8 mėnesių darbą. Albumo dainos pasakoja apie meilę ir baimę – mėgstamiausias „GOSTO“ lyderio temas. Kviečiu jo perklausai:

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *