Mirė legendinis atlikėjas Leonardas Cohenas

leonard_cohen

Leonard Cohen

Antrąjį lapkričio penktadienio rytą pasaulio muzikos mylėtojai pasitinka su ypatingai liūdna žinia – paaiškėjo, kad užgeso legendinio atlikėjo Leonardo Coheno gyvybė. Daugiau kaip 60 metų scenoje praleidęs kultinis atlikėjas iš Kanados mirė sulaukęs 82 metų.

L. Coheno diskografijoje – 14 studijinių albumų. Paskutinis milžinišką įtaką populiariajai muzikai padariusio muzikanto įrašas – nuostabus kritikų išliaupsintas atlikėjo diskas „You Want It Darker – pasirodė prieš mėnesį, spalio 12 dieną.

„Su didžiuliu apgailestavimu pranešame, kad užgeso poeto, dainų autoriaus ir atlikėjo Leonardo Coheno gyvybė. Mes praradome vieną labiausiai gerbiamų ir vertinamų muzikos vizionierių”, – rašoma atlikėjo socialinėje paskyroje Facebook.

„Mano tėvas mirė ramybėje, savo namuose Los Andžele. Jis kūrė iki pat paskutinių savo gyvenimo akimirkų. Ir tai darė su unikaliu humoro jausmu”, – rašoma atlikėjo sūnaus Adamo Coheno pranešime spaudai.

L. Cohenas buvo itin mylimas ir gerbiamas muzikantų bendruomenėje. Žavėjimąsi juo buvo išreiškę gausybė atlikėnų, kompozitorių, poetų. Susižavėjimo juo neslėpė ir tokie atlikėjai kaip Bob Dylanas, Mike’as Stipe’as iš grupės R.E.M ir kiti. Liūdesiu ir užuojauta socialiniuose tinkluose dalinasi visas pasaulis.

Muzikanto gimtosios Kanados Premjeras, savo paskyroje Twitteryje rašė, kad „Pasasulyje nėra kito tokio atlikėjo, kurio muzika skambėtų taip, kaip Leonardo Coheno. Jo kūryba aktuali visoms kartoms, o jo pasiilgs ne tik Kanada, bet ir visas pasaulis”.

Leonardas Cohenas – jau antras atlikėjas šiemet, kuris anapilin iškeliavo išleidęs vieną įsimintiniausių savo albumų. Metų pradžioje taip atsitiko su legendiniu britu David Bowie, ką tik išleidusiu savo įrašą „Blackstar”.

„You Want It Darker“ – ypatingai muzikali ramybės pasaka, kuri nenutrūksta nuo pat pirmojo titulinio albumo kūrinio iki paskutinės kompozicijos, paremtos tik styginiais instrumentais. Neblėstantis muzikos talentas, per pastaruosius ketverius metus išleidžiantis jau trečią albumą, toliau demonstruoja pavydėtiną kūrybinę formą ir įrodo pasauliui, kad amžius muzikai – tikrai ne riba.

„You Want It Darker“ – vienas iš tų albumų, kuris, kada nors prisiminus 2016-uosius, širdyje leis pajusti šilumą ir privers nuoširdžiai nusišypsoti.” – taip apie spalį pasirodžiusią L. Coheno plokštelę rašėme spalio mėnesio albumų apžvalgoje.

Liūdime drauge su visais pasaulio melomanais.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *