Į Lietuvą sugrįžta Fink!

fink-looking-too-closely

Fink

ManoMUZIKOS itin mylima grupė „Fink” sugrįžtą į Lietuvą. Tai paaiškėjo savo oficialioje svetainėje kolektyvui paskelbus rudens koncertinį turą.

„Fink” grįžta ne tik į sostinę, bet kartu ir į tą pačią vietą, kurioje jie koncertavo kiek daugiau nei prieš metus. Rugsėjo 30 dieną „Fink” koncertuos menų fabrike „Loftas”.

Jau labai greitai „Fink” išleis ir savo bliuzo albumą, todėl tikėtina, jog Vilniuje muzikantas atliks ir ne vieną kūrinį iš šio įrašo.

Bilietus į „Fink” pasirodymą Vilniuje galėsite įsigyti nuo vasario pirmos dienos.

Įspūdžius iš „Fink” pasirodymo sostinėje 2015-ųjų lapkritį skaitykite ČIA.

 

Fink

Fink (nuotr. manoMUZIKA archyvo)

Trumpa „Fink” istorija

Kai 2000- aisiais metais leidybinė kompanija „Ninja Tunes“ išleido debiutinį „Fink“  albumą „Fresh Produce“, didžiausi muzikos mylėtojai dar tikrai negalėjo pranašauti Fin‘ui Greenall‘ui ir kompanijai ypatingai šviesios ateities. Nepaisant to, kad visiškai kitoks nei dabar esame įpratę girdėti darbas susilaukė palyginus neprastų kritikų įvertinimų, jis vis dar tebebuvo eilinis kokybiškas tokio pobūdžio muzikos įrašas. Kito albumo laukti reikėjo net šešerius metus. Dar po metų – 2007- aisiais pasirodė trečiasis, o dar po dvejų – ir ketvirtasis studijinis „Fink“ įrašas. Jei pirmi trys albumai „Fink“ vardą ganėtinai tvirtai įrašė pogrindžio muzikos mylėtojų širdyse ir jų užrašų knygutėse, tai 2009- ųjų albumas „Sort Of Revolution“ Anglijoje susikūrusiam kolektyvui atnešė pasaulinį pripažinimą. Darbas, prie kurio rankas prikišo ir genialusis John Legend‘as, buvo liaupsinamas muzikos kritikų, dievinamas muzikos mylėtojų ir klausomas visų bent lašeliu subtilius muzikinius skambesius mėgstančių žemės rutulio mindytojų.

Puikiai  bliuzo, elektronikos, R&B ir kartais netgi folko muzikos garsus į vientisą darnią muzikinę visumą jungiantis idėjinis „Fink“ vadas Finas Greenallas suprato, kad po „Sort Of Revolution“ jo lauks dar didesnis iššūkis – sukurti albumą ne prastesnį nei prieš tai buvęs.

Metus klaidžiodamas po pasaulį Finas sėmėsi įkvėpimo ir iš lėto kūrė dainas albumui, kuris, kaip sužinojome dar po dviejų metų, tamsą nepriekaištingai pavertė tobulybe.

„Niūrus, išbaigtas ir labai muzikalus“ – taip savo penktąjį albumą „Perfect Darkness“ manoMUZIKAI prieš kelerius metus apibūdino Finas.

Kadangi „Fink” yra vieni iš didesnių manoMUZIKOS muzikinių dievų, šio kolektyvo muzikines klajones sekėme per padidinamąjį stiklą. Taip atėjo laikas liudyti dar vieno nuostabaus įrašo pasirodymą.

Apie albumą „Hard Believer” Finas su manoMUZIKA buvo dar atviresnis. Pirmą šio įrašo pristatymą matėme Varšuvos klube „Stodola”, kur prisėde šnektelėti su atlikėju prieš pat pasirodymą kalbėjomės apie jo muzikinį kelią.

„Prieš pradėdami kurti „Hard Believer” įsivardijome sau tikslą: silpniausias albumo kūrinys turi skambėti bent jau ne blogiau nei stipriausia „Perfect Darkness“ daina. Nežinau ar mums tai pavyko, tačiau mes tikrai labai stengėmės. Įrašinėdami „Hard Believer“ supratome, kad nebegalime abejoti ir laukti ateities, kurią norėtume ir vėl sugrąžinti į praeitį. Privalėjome sukurti ir įrašyti iki galo išbaigtas dainas ČIA ir DABAR. Todėl visą kūrybinį procesą pavertėme ilgesniu keliu: įrašėme dainų demo versijas, jas sugrojome, susėdome studijoje ir pradėjome galvoti – ar iš tiesų būtent taip jos turėtų skambėti „Paradiso“ klube Amsterdame, „Stodola“ Varšuvoje ar kitose muzikinėse erdvėse. Vėl viską rašėme iš naujo pridėdami savo muzikai daugiau jėgos. Taigi, galutinį tikslą pasiekti nebuvo labai lengva. Šiame albume gerokai daugiau bliuzo ir mažiau soulo; galbūt šiek tiek daugiau pop-roko, bet mažiau britiško indie folko. Žinojome, kad galime netekti gerbėjų, tačiau čia pat jutome, kad jeigu užsistovėsime vietoje, tapsime nebeįdomūs, o tada tiesiog pasitrauksime. Taigi, tol, kol man „Fink“ yra įdomu, aš tiesiog turiu keistis. Jei būtume sukūrę „Perfect Darkness Vol. 2”- būtume tiesiog užsigraužę”, – apie „Hard Believer” kalbėjo Finas.

Naujas ( jau 8-asis) „Fink“ albumas vadinsis  „Fink’s Sunday Night Blues Club“. Nors muzikos parduotuves jis pasieks kovo mėnesį, grupė jau pradėjo pristatinėti jo dainas. Beje, būsimo albumo dainos bus pristatinėjamos sekmadieniais ir jas bus galima iki pat albumo oficialaus pasirodymo atsisiųsti nemokamai. Šiame įraše, kaip jau galima suprasti, dominuos bliuzas.

Taigi, bičiuliai, laukiam nesulaukiam „Fink” metų ir, žinoma, bilietų pardavimo starto! Kada jau kada, bet rugsėjo 30 d. Vilniuje tikrai susitiksime!

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *