Foals koncerto Vilniuje belaukiant: svarbiausi grupės koncertai

Artėjant liepos 31 dienai kada Kalnų parke Vilniuje vyks britų roko grupės „Foals“ koncertas manoMUZIKA, tęsdama grupei „Foals“ skirtų straipsnių seriją nusprendė pasižvalgyti po didžiausias pasaulio arenas ir muzikos festivalius. Pasižiūrėkime, kokiose stotelėse ši roko grupė sustos prieš atvykdama į Vilnių ir kur po koncerto Kalnų parke toliau tęs savo kelionę.

Prieš pradedant apžvalgą reikėtų pažymėti, kad grupė „Foals“ yra pripažįstama, kaip viena geriausių gyvus koncertus rengiančių grupių Jungtinėje Karalystėje. 2013 metais kolektyvas laimėjo geriausius gyvus koncertus rengiančių grupių apdovanojimą ir du kartus buvo nominuota šiam prizui NME (2011 ir 2013 metais).

Foals

Foals

Žvelgiant į grupės istoriją nuo 2005 metų, kai susikūrė grupė “Foals” iki šios dienos praėjo 12 metų. Per juos galima suskaičiuoti galybę grupės pasirodymų. Kolektyvas savo gyvavimo pradžioje savaitgalius leido rengdamas koncertus vietiniuose vakarėliuose, o nuo 2007 metų balandžio mėnesio, kai buvo išleisti pirmieji oficialūs kolektyvo singlai „Hummer“ ir „Mathletics“ „Foals” vardas pradėjo skambėti ir už Oksfordo miesto ribų.

2008 kovo 24 d. pasirodžius debiutiniam grupės albumui „Antidotes“ grupė surengė koncertinį turą, kurio metu pasirodė ne tik gimtojoje Didžiojoje Britanijoje, bet ir Austrijoje, Olandijoje, Belgijoje ir net Japonijoje. Tų pačių metų vasarą „Foals“ muzika nuskambėjo „Glastonbury“ festivalyje, kuris rengiamas Pietvakarių Anglijoje ir yra vienas populiariausių muzikos festivalių Europoje, sutraukiantis per 100 tūkstančių žiūrovų.

2008 metų vasarą britai išvyko už Atlanto, kur pasirodė Čikagos mieste vykstančiame „Lollapalooza“ festivalyje. Jame dalinosi scena su tokiais atlikėjais, kaip „Radiohead“, „Rage Against the Machine“, „Nine Inch Nails“ ir kt.

2010 metų gegužę buvo išleistas antrasis grupės albumas „Total Life Forever“, kurį palydėjo 14 dienų koncertinis turas po didžiausius Europos miestus. Šis albumas gavo daugybę apdovanojimų, ko pasekoje „Foals“ muzika išpopuliarėjo visame pasaulyje.

2011 metais kolektyvas pasirodė tris dienas vykstančiame muzikos bei menų festivalyje „Coachella“. Jis rengiamas nuo 1999 metų Indio meste. Festivalis vyksta dykumos aplinkoje, kur dieną oro temperatūra pakyla virš 46 °C. Be „Foals“ festivalyje pasirodė „Kings Of Leon“, „Arcade Fire“, The Chemical Brothers“, „Mumford & Sons“ ir kt.

2013 metais išleidusi trečiąjį studijinį albumą „Holy Fire“ grupė pirmą kartą pasirodė laidoje „Later… with Jools Holland“, kur buvo atliktas „My Number“ kūrinys. Po jo sekė daugybę koncertų įvairiose pasaulio arenose. Vasaros pabaigoje grupė pasirodė „Reading+Leeds“ festivalyje Jungtinėje Karalystėje, kuriame savo pasirodymus surengė to meto pažibos „Green Day“, „Eminem“, System Of a Down“ ir kt. Tais pačiais metais grupė muzikos leidinio „Q“ apdovanojimuose pelnė Geriausio gyvo pasirodymo apdovanojimą, kas dar kartą patvirtina, kokie profesionalūs ir įsimintini yra šio kolektyvo pasirodymai.

2015 metais „Foals“ savo gerbėjus pradžiugino išleisdama ketvirtąjį grupės albumą „What Went Down“. Po jo sekė albumo pristatymo koncertai po Didžiąją Britaniją, o 2016 metais grupė džiugino savo gerbėjus ir už Atlanto. Svarbiausi tais metais įvykę „Foals“ pasirodymai yra didžiuosiuose muzikos festivaliuose, tokiuose, kaip „Coachella“. „Glastonbury“, „Roskilde“ ir kt. Danijoje vykstančiame „Roskilde“ festivalyje grupė dalinosi scena su tokiais atlikėjais, kaip James Blake, „M83“, „Grimes“, „Floating Points“ ir kt.

Prieš atvykdama į Lietuvą liepos 6-8 d. grupė pasirodė Ispanijoje, Madrido mieste “Mad Cool” festivalyje, kartu su tokiais muzikos grandais, kaip “Foo Fighters”, “Green Day” ar “Kings Of Leon”. Liepos 16 d. „Foals“ surengė pasirodymą „Victoria” parke esančiame Londone, kur kartu su „Bonobo“ buvo pagrindiniai headlineriai. O kur dar liepos 18 d. vykęs „Paleo“ festivalis Šveicarijoje, kur be „Foals“ koncertus surengė tokios grupės, kaip „Red Hot Chili Peppers“, „Arcade Fire“ ar „Jamiroquai“.

Po Lietuvoje Kalnų Parke vyksiančio koncerto grupė numačiusi kelių savaičių pertrauką, po kurios atgavę jėgas vyks į Portugaliją. Festivalyje „Paredes de Coura Paredes“ pasirodys tokie atlikėjai, kaip „King Krule“, „Beach House“, „Future Islands“, Nick Murphy (geriau žinomas, kaip Chet Faker) ir Lietuvoje antrą kartą koncertuosiantis Benjamine Clementine.

Sunku patikėti, kad šią grupę jau visai netrukus galėsime išvysti ir Lietuvoje. Nekantriai laukiame, skaičiuojame dienas ir tikimės, kad po savaitės vyksiančio kolektyvo pasirodymo metu išgirsime ir 16 milijonų peržiūrų „Youtube“ tinkle sulaukusio „Inhaler“, jam nei kiek nenusileidžiančio „My Number“, ir „Spanish Sahara“ ir daugybę kitų kūrinių, kuriuos būtina pamatyti ir išgirsti gyvai.

Bilietai į vienintelį grupės „Foals” koncertą – ČIA.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *