Atsimenant ‘The Cranberries’ vokalistę Dolores O’Riordan

Dolores O'Riordan

Dolores O’Riordan

Praėjusį vakarą pasaulį apkriejo žinia apie vienos ryškiausių Airijos grupių –  „The Cranberries„, vokalistės Dolores O’Riordan mirtį. Ji mirė sulaukusi 46 metų. Tikslios mirties aplinkybės nėra atskleidžiamos, tačiau žinoma, kad dar 2014 metais Dolores buvo diagnozuota depresijos forma – bipolinis sutrikimas. Praėjusiais metais sirgdami depresija iš gyvenimo pasitraukė tokie roko grandai, kaip „Soundgarden” bei „Audioslave” lyderis Crisas Cornellis ir „Linkin Park” veidas Chesteris Benningtonas.

Dolores O’Riordan atstovas pasakoja, kad kūrėja buvo trumpam atvykusi į Londoną ir dalyvavo įrašų sesijoje, kur įrašinėjo naują dainos „Zombie” versiją. Daugiau informacijos kol nėra žinoma.

Grupė „The Cranberries” savo veiklos pradžia vadina 1989 metus. Dolores O’Riordan prie kolektyvo, įkurto brolių Noelio ir Mike Hoganų bei būgnininko Fergal Lawler, prisijungė panašiu metu. Pirmasis „The Cranberries” albumas „Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We” pasirodė 1993 metais ir tapo raktu į kolektyvo sėkmę. Grupė kūrė ir koncertavo iki 2003 metų, kai paskelbė apie savo veiklos sustabdymą. Visgi jis ilgai netruko ir „The Cranberries” sugrįžo 2009 metais.

2017 metais grupė išleido pilną studijinį albumą „Something Else”, kurį sudarė įvairios anksčiau įrašytos „The Cranberries” dainos.

Dolores O’Riordan muziką kūrė ne vien su „The Cranberries„. 2016 metais kartu su britų roko kolektyvo „The Smiths” bosistu Andy Rourke ir grupe „D.A.R.K” buvo įrašytas ir išleistas vienas albumas „Science Agrees”. Visgi didžiausi Dolores pasiekimai įvyko kartu su „The Cranberries”. Kolektyvas per savo karjerą išleido 7 albumus, kurių pirmieji dešimtis kartų tapo platininiais įvairiausiuose pasaulio kraštuose.

Dolores ir „The Cranberries” indėlį į pasaulio muziką geriausiai iliustruoja faktas, kad dar ir dabar daugiau kaip 20 metų amžiaus dainą „Zombie”, „Linger” ar „Ode TO My Family” bent kartą per savaitę galima išgirsti grojant per radiją Lietuvoje.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *