Iš Vokietijos senelių namų pabėgę senoliai rasti metalo muzikos festivalyje

Wacken

Festivalio akimirka

Atsimenate knygą ir kino filmą „Šimtametis, kuris išlipo pro langą”? Jeigu ten buvo išgalvota istorija, tai šįkart turime labai panašią. Skirtumai tarp jų keli – pastaroji tikrai reali, ką tik įvykusi ir, žinoma, susijusi su muzika.

Šį penktadienį iš Šiaurės Vokietijoje esančio Vakeno miestelio senelių namų pabėgo du senukai. Pasirodo, priežastis buvo labai žmogiška – garbingo amžiaus vyrai norėjo sudalyvauti šalia miestelio vykstančiame metalo festivalyje.

Renginys, kuriame kasmet apsilanko beveik 90 tūkst. sunkios muzikos gerbėjų iš viso pasaulio, save pristato kaip „didžiausią heavy metal muzikos festivalį visame pasaulyje”.

„Deutsche Welle” informuoja, kad policijai vėlų penktadienio vakarą paskambino slaugai iš Vakeno senelių namų, pasigedę dviejų čia gyvenančių senolių. Apie trečią valandą nakties Šiaurės Vokietijos pareigūnai du „pabėgelius” rado besilinksminančius minėtame muzikos festivalyje. Vėliau paskelbtame pareigūnų pranešime pripažinta, kad senoliai buvo tikri sunkios roko muzikos mylėtojai ir sąmoningai pabėgo iš senelių namų tam, kad sudalyvautų jų mėgstamo muzikos žanro šventėje.

„Senoliai buvo be orientacijos ir labai sutrikę”, – pranešė policijos atstovė, kuri taip pat atsisakė patikslinti, ar du vyrai buvo apsvaigę nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų.  „Tačiau jiems tikrai patiko festivalis, o slaugos įmonė pasirūpino, kad iš policijos abu greitai būtų sugrąžinti namo”, pridūrė ji.

Šiemet „Wacken Open Air” festivalyje koncertavo tokios grupės kaip „Judas Priest”, „Hatebreed”, „Danzing” ir t.t.

Sunkiosios muzikos  festivalis „Wacken Open Air” kasmet vyksta pirmąjį rugpjūčio savaitgalį. Festivalyje įrengtose 8 scenose dažniausiai pasirodo per 80 muzikos grupių iš viso pasaulio. 2012 m. rengiant šį festivalį buvo pasiektas rekordas – visi 70 tūkst. bilietų į festivalį buvo parduoti 2011 m. lapkričio 29 d., t.y. likus 247 dienoms iki jo atidarymo.

Kad šią muzikos fiestą sunkiosios muzikos gerbėjai iš tiesų myli, įrodo ir kiti skaičiai. Pavyzdžiui prieš 2013 m. renginį bilietų nebeliko jau 2012 m. rugsėjo 21 d. (visi bilietai buvo parduoti per dvi paras),  o dar po metų kilo milžiniškas ažiotažas visus bilietus pardavus per 12 valandų.

 

 

Komentaras apie “Iš Vokietijos senelių namų pabėgę senoliai rasti metalo muzikos festivalyje

  1. hey says:

    buvo parduoti ne 7 o 70 tūkst. bilietų

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *