Kaskart kitoks: alternatyvaus roko ikona Jack White ir genialus jo pasirodymas Vilniuje

Buvau buvusi Jack‘ White‘o koncerte dar šią vasarą. Iš birželio koncerto Londone įsiminė puikus garsas, sceninis išpildymas, auditorijos emocijos bei grupės profesionalumas ir atsidavimas scenoje. Be jokių abejonių tai buvo geriausias matytas pasirodymas.

Paskelbus, kad šis atlikėjas atvyksta į Lietuvą, žinojau, kad būtinai dalyvausiu. Eidama galvojau, kad bus nedaug žmonių, pasitaikys garso problemų ir tikėjausi vangios publikos, bet labai norėjau palyginti šiuos koncertus. Nekėliau aukštai kartelės ir galvojau, kad žinau ko tikėtis. Labai klydau. Viskas buvo kitaip ir dar geriau nei Londone.

Jack White

Jack White

Jack White neturi setlist‘o, nes grojamus kūrinius ir jų eigą pasirenka scenoje, bet ne tik dėl kūrinių koncertai skyrėsi iš esmės. Jei Londone mačiau puikų pasirodymą ir minimalų bendravimą su publika, tai koncertas Vilniuje pasirodė labai asmeniškas ir išjaustas. Mažai pompastikos, daug improvizacijos, begalė energijos, puiki atmosfera, bei šiltas bendravimas su publika. Pasirodymo negadino „Siemens” arenos garso ypatumai, o viduryje dainos trūkusios gitaros stygos ir be jų pabaigta groti daina tik pridėjo dar daugiau tikrumo ir nostalgijos „The White Stripes“ laikotarpiui.

Dėkluose užrakinti telefonai leido auditorijai čia ir dabar mėgautis koncertu. O mėgautis buvo kuo. Nesitikėjau, kad susirinkusi publika dainuos jau nuo pirmojo kūrinio, bet suskambus „Over and over“ iš naujausio Jack White albumo „Boarding House Reach“, publika pašėlo. Skambėjo ir „Love Interruption“, „Lazaretto”, „Hotel Yorba“, „Freedom at 21“ bei daugybė kitų kūrinių.

43183204_1840433415991888_193927986846629888_n

Jack White koncertas Lietuvoje

Viduryje koncerto atsirado ir Lietuvybės akcentų. Kartu su Jack White improvizacijai scenoje pasirodė ir žinomas aktorius Jonas Railys/John C. Reilly, o pats White’as koncertą skyrė savo kaimynui Amerikoje – Linui. Skambant „The Raconteurs“ hitui „Steady as she goes“ arenoje virte virė emocijos. Buvo ir „The White Stripes“ himnas „Seven Nation Army“, o koncerte skambėjusios ir improvizacijomis priskanintos „Connected By Love“ versijos labai norėčiau į savo playlist‘ą ir klausyčiau įjungusi „repeat“ funkciją.

Nepaisant garso arenoje ypatumų, koncerte sugrotas puikus Jack White kūrinių mixas: „The White Stripes” ir „The Raconteurs” hitai bei solo kūryba iš visų trijų albumų. Žavėjo improvizacijos ir energijos pliūpsniai, bei labai jautriai skambėję kūriniai. Daugiau atiduoti ir save išplėšyti scenoje nebeįmanoma.

Šiuolaikinio roko muzikos genijaus koncertas neabejotinai yra įvykis Lietuvos muzikos ir renginių rinkoje. Jack White koncertą organizuoti Lietuvoje buvo rizikinga, bet dėkui organizatoriams, kad ryžosi. Norėčiau išgirsti jį ir trečią kartą.

Jack White koncertas Lietuvoje

Jack White koncertas Lietuvoje

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *