Andrius Mamontovas – jau Abbey Road: pirmosios akimirkos iš žymiausios pasaulio studijos

2018-12-11 12-28-58 author Rytis Seskaitis

Nuotr. Rytis Šeškaitis

Andrius Mamontovas ir Modesto Pitrėno vadovaujamas Lietuvos kamerinis orkestras atvyko į „Abbey Road” studiją. Vietoje, kurioje gimė visi „The Beatles” albumai, „Pink Floyd”, „Florence and the Machine”, Adele, „Depeche Mode”, „U2” ir galybės kitų žymiausių pasaulio atlikėjų plokštelės, nuo antradienio ryto naujam gyvenimui prikeliamas prieš dvidešimtmetį išleistas „Foje” lyderio solinis albumas „Šiaurės naktis. Pusė penkių”.

Naujasis albumas bus įrašinėjamas dvi dienas – šiandien ir rytoj. Per pirmą pusdienį jau spėta įrašyti du kūrinius – „Į Tavo Rankas” ir „Ugnis ligi dangaus”.

„Jeigu prieš 20 metų kas nors būtų pasakęs, kad „Šiaurės naktis. Pusė penkių“ kada nors bus įrašyta „Abbey Road“ studijoje, nieku gyvu nebūčiau patikėjęs. Ši vieta – muzikos meka, kurioje gimė garsiausi pasaulyje įrašai. Todėl būti čia – kažkas nerealaus. Svajonė, apie kurią net nedrįsdavau pagalvoti, šiandien tapo realybe“, – įrašu metu sakė A. Mamontovas.

Įrašams vadovauja ir už pulto stovi garso režisierius Lewisas Jonesas. Šio žmogaus dėka galime mėgautis Stingo ir Jameso Bay’aus simfoniniais įrašais bei tokių filmų kaip „Avengers”, „Black Panther” ar „Jurrassic World” garso takeliais.

2018-12-11 15-22-29 author Rytis Seskaitis

Lewis Jones

Muzikantai, kurių iš Lietuvos atvyko daugiau kaip 40, į studiją pradėjo rinktis maždaug 9 valandą vietos laiku. Pasitikrinę garsą įrašinėti muzikantai pradėjo kiek po 10 valandos ryto.

Antrą valandą buvo paskelbta pietų pertrauka. Po jos įrašai tesėsi. Į pagalbinės vokalistės vietą stojo Raminta Naujalytė – Bjelle. Drauge su ja buvo įrašinėjamas kūrinys „Kiek liko laiko mums?”.

Planuojama, kad šįvakar įrašai baigsis apie 8 valandą vietos laiku. Savo paskyroje facebooke Andrius Mamontovas parašė, kad pasibaigus įrašams ten tiesiogiai papasakos apie pirmosios dienos įspūdžius.

manoMUZIKA primena, kad „Abbey Road” studijoje įrašytas albumas bus išleistas vinilo ir kompaktinio disko formatu. Juos bus galima įsigyti atlikėjo koncertų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje metu.

Andrius Mamontovas su Lietuvos kameriniu orkestru didžiosiose arenose koncertuos kovo mėnesį.

2018-12-11 13-15-28 author Rytis Seskaitis

A. Mamontovas (nuotr. Rytčio Šeškaičio)

2018-12-11 13-03-27 author Rytis Seskaitis

Nuotr. Ryčio Šeškaičio

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *