„Record Store Day“ proga perleidžiamas Pink Floyd albumas „A Saucerful of Secrets“

Psichodelinio roko legendos Pink Floyd paskelbė, jog ruošia staigmeną savo gerbėjams. „Record Store Day“ arba „Vinilo plokštelių parduotuvių dienos“ proga grupė perleis savo 1968 m. įrašytą antrąjį studijinį albumą „A Saucerful of Secrets“ vinilo pavidalu. Albumo audio įrašas buvo perdarytas iš originalaus 1968-ųjų metų James Guthrie‘o, Joel Plante‘o ir Bernie Grundman‘o mono mix‘o.

Įrašas ypatingas ir tuo, kad žymi ir pakankamai sudėtingą grupės gyvavimo etapą. Tai vienintelis albumas, kuriame galime išgirsti abu grupėje kūrusius gitaristus Syd‘ą Barrett‘ą ir jį pakeitusį David‘ą Gilmour‘ą. Dar iki albumo išleidimo Barrett‘as nebuvo patikimas dėl pasirodymo koncertuose, todėl kolektyvas pašalino jį iš pagrindinės sudėties. Visgi šiame albume Syd‘as Barrett‘as prisidėjo prie „Jugband Blues“, „Remember a Day“, ir „Set the Controls for the Heart of the Sun“ dainų sukūrimo.

Limituoto leidimo, 180-gramų plokštelę (LP) puoš originalaus albumo viršelio reprodukcija, o ją išleis grupės nariams priklausanti „Pink Floyd Records“ kompanija. Plokštelė pasirodys „Record Store Day” – balandžio 13 d. ir tai jau nebe pirmas legendinės grupės vinilas, perleidžiamas šia proga.

 

"A Saucerful of Secrets" vinilo viršelis

„A Saucerful of Secrets” vinilo viršelis

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *