Prestižinį apdovanojimą atsiėmęs Noelis Gallagheris: „Oasis” niekada nebegros kartu

Noel Gallagher

Noelis Gallagheris

Vakar vakare grupės „Oasis” pagrindiniam dainų autoriui Noeliui Gallagheriui buvo įteiktas prestižinis Didžiosios Britanijos muzikos industrijos (British Music Industry, toliau – BMI) apdovanojimas. Apdovanojimas, kuris vadinasi „BMI President’s Award” hito „Don’t Look Back In Anger” kūrėjui atiteko už jo įtaką dainų kūrimui Britanijos muzikos rinkoje. Prieš tai šiuo prizu apdovanoti tokie kūrėjai kaip Jay Kay, Kenny Chesney, Pink, Willie Nelson, Adam Levine, ir Gloria & Emilio Estefano.

Atsiimdamas šį elitinį prizą N. Gallagheris buvo konkretus. „Apdovanojimai yra nuostabu. Ir ačiū jums už tai… Tačiau pati muzika jau yra apdovanojimas”, – sakė Noelis.

Vėliau grupės „Oasis” siela dalyvavo ir spaudos konferencijoje, kur susitiko su Jungtinės Karalystės žiniasklaidos atstovais. Žinoma, didžiausias dėmesys buvo skiriamas galimam „Oasis” atsikūrimui, apie kurį vis dažniau prabyla Noelio brolis Liamas. Tačiau vilties neprarandančių grupės gerbėjų Noelio žodžiai neturėjo labai pradžiuginti.

„Nenoriu daryti to, ką jau esu padaręs. Koks viso to tikslas? Padaryk tai vieną kartą. Paversk šį įvykį ypatingu. Viskas. Vieną kartą tai padarėme, tapome ikonomis. Taškas. Daugiau niekada nebegrosime kartu. Judėkime pirmyn ir kurkime kažką naujo”, – į žiniasklaidos atstovų klausimus apie galimą „Oasis” atsikūrimą sakė Noelis.

Vėliau, jau kalbėdamas su leidiniu „Music Week„, N. Gallagheris teigė neturintis nieko prieš grupių atsikūrimus, tačiau jos turi pripažinti paprastą tiesą, jog jų atsikūrimas vyksta tik todėl, kad grupės nariams tiesiog reikia „su***** pinigų”.

Tiesą sakant, per pastarąjį dešimtmetį Noelis taip ir nerodė noro atkurti legendinę grupę. Situaciją dar labiau pablogino ir prasti jo ir brolio Liamo santykiai.

„Manau, tai asmeniškas dalykas“, – sakė jis. „Man nereikia pinigų, nenoriu papildomo vargo. Taip pat nenoriu dvejus metus atidėti veiklos su savo grupe „High Flying Birds” tik tam, kad važinėčiau po pasaulį ir visą laiką ginčyčiausi su tuo, kuriuo nesutariu. Kokia viso to prasmė? Man tai tiesiog nepriimtina“, – pridūrė atlikėjas.

Tačiau tradiciškai ironiškas muzikantas paliko šiek tiek vilties savo gerbėjams.

„Bet vis dėlto, jeigu kada nors prarasiu visus pinigus investuodamas, pavyzdžiui, į ginklų prekybą kur nors Čečėnijoje, galite būti tikri, jog būsiu pirmas spaudos konferencijoje, kuris apie tai praneš. Tačiau tad neslėpsiu, kad visa tai darysiu tik dėl pinigų”, – teigė Noelis.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *