Į Lietuvą atvyks JAV roko grupė „Pixies”

Pixies_Nuotrauka spaudai

PIXIES

Nors karantinas pristabdė šiandieną, labai džiaugiamės, kad jis toli gražu nenužudė ateities. Renginiai po truputį grįš į dienos šviesą, o pirmieji gražūs planavimo vyturiai – jau ant mūsų visų stalo. Taigi, roko muzikos mylėtojai, pasiruoškite pakelti rankas į viršų ir garsiai užtraukti „Where is my mind?”, nes….

Į Lietuvą atvyksta „PIXIES„!

Prieš 34 metus Bostone susikūręs kolektyvas koncertą surengs kitų metų (taip taip, šiemet teks kentėti) liepos 26 dieną Vilniaus Botanikos sode. Sutikite, vietoje, kurioje tiesiog gera būti, su geru ir kokybišku roku būti galėsime dar geriau. Beje, bilietų į šį pasirodymą jau galite įsigyti.

Nepaisant to, kad „Pixies” susikūrė 1986-aisiais, sakyti, kad jis gyvuoja daugiau kaip 3 dešimtmečius nebūtų visiškai teisinga. Muzikavęs 7 metus, 1993-aisiais kolektyvas paskelbė apie išsiskyrimą. Laimei, jis tetruko 11 metų, o 2004-aisiais „Pixies” vėl lipo ant scenos ir tai, ką moka geriausiai, daro iki šiol.

Per 23 pilnus muzikavimo metus Blacko Franciso grupė išleido 7 albumus. Paskutinė plokštelė, pavadinta „Beneath The Eyirie”, pasirodė praėjusių metų rugsėjį ir susilaukė visai neprastų muzikos kritikų įvertinimų.

Visgi daugeliui muzikos mylėtojų „Pixies” asocijuojasi su kūriniu „Where Is My Mind?”. Nepaisant to, kad ši daina taip niekada ir nebuvo išleista singlo pavidalu, būtent ji tapo grupės prekiniu ženklu. Šią kompoziciją galima atrasti debiutiniame, dar 1988-aisiais pasirodžiusiame kolektyvo albume „Surfer Rosa”. Ją taip pat buvo galima išgirsti įvairiose kino juostose (pavyzdžiui, 1999-ųjų filme „Kovos Klubas” ar nuostabiame HBO kurtame seriale „Likusieji”).

Kelis kartus paklaustas apie muzikantus, padariusius didžiausią įtaką, „Pixies” lyderis Blackas Francisas sakė, kad kiekvieną albumą kurdamas jis klausydavosi skirtingų atlikėjų – nuo „The Beatles” iki Iggy Pop – todėl įvardinti vieno jis tikrai negali. Tačiau grupę „Pixies” kaip savo įkvepėją yra įvardinę tokie atlikėjai kaip kultinis „Nirvana” lyderis Kurtas Cobainas, „Radiohead” siela Thomas Yorke’as ar „The Smashing Pumpkins” įkūrėjas Billy Corganas.

Taigi, koncertas bus tikrai reikšmingas ir įdomus, todėl pasiraitokime rankoves, meskime karantinines mintis šalin ir pradėkime… laukti!

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *