Mirė elektroninės muzikos grupės „Kraftwerk“ įkūrėjas Florianas Schneideris

Elektroninė muzika vakar prarado vieną iš jos pionierių. Vos pradėjęs 74-uosius gyvenimo metus mirė vienos garsiausių ir įtakingiausių visų laikų elektroninės muzikos grupių Kraftwerk įkūrėjas Florianas Schneideris. Mirties priežastis – vėžys.

florian schneider d

Schneideris grupę „Kraftwerk“ 1970-aisiais metais sukūrė Diuseldorfe  kartu su savo muzikiniu bendražygiu Ralfu Hutteriu. „Kraftwerk“ yra tikrų tikriausios elektroninės muzikos legendos, groję futuristinę sintezatorių muziką dar tada, kai pasaulis svaigo dėl „Led Zeppelin” ir „Pink Floyd”. Tai – grupė, kurios laikui nepavaldi muzika ir unikali vizualinė estetika padarė milžinišką įtaką ne tik vėlesnės elektroninės, bet ir roko bei pop muzikos raidai. Florianas Schneideris su „Kraftwerk“ grojo iki 2008-ųjų metų. Palikęs „Kraftwerk“  Schneideris retai rodydavosi viešumoje ir yra išleidęs vienui vieną kūrinį.

Šiandien  grupės „Kraftwerk“ veiklą (tiesa, daugiausiai koncertinę) tęsia F. Schneiderio bendražygis Ralfas Hutteris. „Kraftwerk“ užpernai viešėjo ir Lietuvoje, grojo Kauno „Žalgirio“ arenoje.

 


Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *