„Grammy” apdovanojimų ceremonijoje – Beyonce triumfas

Grammy apdovanojimai

Beyonce iki šios nakties savo apdovanojimų kolekcijoje turėjo 24 „Grammy” statulėles. Pridėjus šiąnakt laimėtas 4 ji tapo visų laikų rekordininke.

Apskritai hito „Love On Top” atlikėja buvo nominuota net 9 apdovanojimams. Tai – taip pat didžiausias nominacijų skaičius šiemet. Pagal šį rodiklį ji aplenkę Dua Lipa. Taylor Swift ir Roddy Richą. Pastarieji atlikėjai buvo nominuoti po 6 kartus.

„Grammy” rekordą pasiekė ir atlikėja Taylor Swift, laimėjusi „Grammy” geriausio albumo kategorijoje. Ji kartu tapo pirmąja atlikėja šį apdovanojimą pelniusia net tris kartu. H.E.R atiteko apdovanojimas už geriausią metų dainą, o Billie Eilish – už geriausią metų įrašą (Kūrinys „Everything I Wanted”).

Geriausia nauja atlikėja buvo pripažinta Megan Thee Stallion, geriausiu pop solo atlikėju – Harry Styles.

Geriausiu šokių/elektroninės muzikos albumu pripažintas „Kaytranada” darbas „Buba”. Jis kovoje nurungė Arca, Disclosure, „Madeon” ir „Baauer” pernai išleistas plokšteles. Apdovanojimas už geriausią roko pasirodymą atiteko JAV atlikėjai Fionai Apple.

Geriausia metų roko daina pripažinta „Alabama Shakes” atlikėjos Brittany Howard kompozicija „Stay High”, na o rokeriam „The Strokes” atiteko apdovanojimas už geriausią roko albumą. Juo pripažintas grupės praėjusių metų įrašas „The New Abnormal”.

„Progresyvaus” R&B albumo kategorijoje triumfavo „Thundercat”, geriausio R&B albumo statule už albumą „Bigger Love” džiaugėsi John Legend.

63-osios „Grammy” apdovanojimų ceremonijos metu ant didžiosios scenos buvo galima išvysti „Coldplay” lyderį Chrisą Martiną, naująją Bruno Mars ir Anderson .Paak grupę, Billie Eilish, Cardi B ir kitus.

Visą ceremoniją jau šiandien Lietuvos gyventojai galės pamatyti ir per LRT televiziją.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *