Vilniaus kiemams dedikuota „shishi“ kasetė

„shishi” (Dalia Mikonytė nuotr.)

Jau rašėme, kad vietoje nenustygstančios „shishi“ ne vieną mėnesį užsiėmė Vilniaus kiemų „folkloro“ tyrinėjimais – rinko skaičiuotes ir pagal jas rašė dainas. (rašėme čia ir čia)

Ir, nors Vilniaus miestas savo gimtadienį atšventė prieš daugiau nei mėnesį, šiandien grupė miestui dovanoja penkias lietuviškas skaičiuotes iš Vilniaus kiemų, kurias išleido rankų darbo, riboto tiražo kasetėje. Kiekviena kasetė – unikali, išpiešta vis kitais grupės narių piešiniais.   

„Skaičiuotės – tai lyg vaikiškas repas, kuris daug ką išsprendžia. Kieno eilė šokinėt? Kieno eilė ieškot? Kas eis paprašyt tram centų kriaušinei „Pagundai”? Kas pirmas kramtys gumą? Išbandykit priimant sudėtingus gyvenimo sprendimus, tikrai veikia!“, – sako  „shishi“.

Iš kiemų atsineštas skaičiuotes grupė dainomis pavertė su garso inžinieriaus Jurgio Masiulionio pagalba, o kiekvieną dainą lydi ir vaizdo klipas. Vizualias istorijas įvairiuose Vilniaus rajonuose nufilmavo video kūrėjai Alanas Gurinas ir Paulius Janušonis, o nuo šiandien visas jas vienoje vietoje galima išgirsti ir pasiklausymo platformose:

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *