Gabrielė Vilkickytė pristato ilgai lauktą albumą

Šiemet pristačiusi tris nuostabias dainias („Nusijuoksiu”, „Lopšinė Vol 2” ir „Švelnumas”), Lietuvos atlikėja Gabrielė Vilkickytė galiausiai pristato savo naują albumą „Vilko švelnumas”.

Albume, prie kurio įrašų prisidėjo Tomas Narkevičius – Free Finga, Aurelijus Sirgėdas ir grupės „Abudu” lyderis Domantas Starkauskas, Gabrielės gerbėjai ras 12 naujų dainų.

„Aš atėjau į albumo rašymo procesą iš uždaro kambarėlio, kuriame rašiau pagal savo taisykles, niekas neaiškino, kaip tai daryti. O dainas reikėjo auginti, kad jos nebūtų panašios viena į kitą, reikėjo kolaboruoti su daugiau patyrusiais. Tačiau kai ateini ten, kur žmonės dirba šį darbą gerokai ilgiau nei tu, tikiesi iš jų atsakymų. Galvoji, kad jie žino geriau. Vyliesi, kad yra koks nors vadovėlis, kuriame – tie trūkstami atsakymai…”, – apie naują įrašą pasakojo G. Vilkickytė.

„Bet vieną dieną, praėjus 7-8 mėnesiams, manyje įvyko lūžis. Tiesiog supratau, kad pati galiu viskam diriguoti. Tapo žymiai lengviau prieštarauti, keisti, net perrašyti vokalą. Tiesą sakant, beveik visose dainose jį perrašiau. Žinote, įprastai atlikėjai iš pradžių išleidžia dainas, vėliau drįsta rengti koncertus. O aš visą praėjusią vasarą ariau, įpratau koncertuoti, kiekvienoje dainoje visą gyvenimą išdainuodama. Todėl prireikė laiko studijoje, kad pasakyčiau sau, jog neprivalau iškoncertuoti kiekvienos dainos, – galiu kūriniais pasakoti, nes mano balsas yra įrankis, kuris turi daug spalvų, o ne vien performansas. Į albumą įžengiu per intro, kuriame tiesiog niūniuoju”, – pridūrė muzikantė.

Nuo šiandien „Vilko Švelnumas” pasiekiamas visose muzikos transliacijos platformose.

Albumo viršelis

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *