Muzikiniai Monikaze laiškai ir ypatingas albumo „Waste of space“ pristatymas

Monikaze (Tikrasis vardas – Monika Zenkevičiūtė) yra viena ryškiausių kylančių Lietuvos elektroninės muzikos atlikėjų. Monika baigė kompozicijos studijas, po jų kurį laiką gyveno Didžiojoje Britanijoje, Bristolyje, o grįžusi į Lietuvą, 2019 m. lapkritį išleido debiutinį albumą „Chicken Wings“.

Debiutas buvo stiprus ir atvėrė nemažai durų. Monika apšildė tokius žinomus užsienio atlikėjus kaip „Algiers“ ir „First Hate“. Šių metų spalį kūrėja pristatė savo antrąjį albumą „Waste of Space“, kurį išleido įrašų kompanija iš Didžiosios Britanijos „Moshi Moshi Records“, leidžianti žymių uždienio atlikėjų darbus.

Vakar (lapkričio 17d.), klube „Kablys“ vyko vienintelis gyvas audiovizualinis Monikaze albumo „Waste of Space“ pristatymo koncertas Vilniuje. Albume „Waste Of Space“ – daug atvirumo ir ironijos, o kūriniai – tarsi atviri laiškai konkretiems žmonėms. Vieni kūriniai – trankesni, kituose – daugiau melancholijos, tačiau visi – emocingi ir puikiai skambėjo klube. Gyvame pasirodyme Monikaze atliko ir dar niekeno negirdėtų kūrinių, o vizualią dalį išpildė Tomo Stonio („Videoprojektai“) šviesos instaliacija. Apmaudu, kad klubas buvo ne sausakimšas, nes pasirodymas buvo puikus ir ši jauna, talentinga atlikėja nusipelnė jau didesnių auditorijų.

Neatradusiems Monikaze, rekomenduojame atrasti ir klausyti, tiek pasiklausymo platformose, tiek gyvai.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *