MONIKAZE koncertas ir „sneak-peak“ į trečiąjį albumą

MONIKAZE koncertas ant „OPERA Social House“ stogo.

Labai baisiai begėdiškai vėluojame, bet tikrai negalime nepakalbėti apie birželio 8 d. vykusį Monikaze koncertą „OPERA Social House“.

Dar nesusipažinusiems – Monikaze arba Monika Zenkevičiūtė, tai jauna kompozitorė, bei bene ryškiausia Lietuvos elektroninės muzikos prodiuserė ir atlikėja.

Monika šiais metais, gegužės 29 – birželio 4 d. vykusiame festivalyje „Primavera Sound“ koncertavo vienoje iš festivalio scenų, o didžiojoje festivalio scenoje pasirodė tokie pasauliniai vardai kaip „Depeche Mode“, Kendrick Lamar, „Måneskin“, „New Order“, „Pet Shop Boys“ ir daugybė kitų.

Grįžusi iš šio didelio festivalio ir svarbaus jos karjeroje pasirodymo Monikaze ilgai nesiilsėjo. Jau birželio 8 d. kvietė pasiklausyti naujų kūrinių iš būsimo albumo „Weakness“.

Tai nebuvo albumo pristatymas (jis dar laukia), bet tam tikras „sneak-peak“ į albumą.

El Chico Fuendre pasirodymas ant „OPERA Social House“ stogo.

Koncertą pradėjo/apšildė elektroninės muzikos trio iš Vilniaus El Chico Fuendre. Grupė susikūrė 2020 m. ir jau turi 4 albumus. Trys jauni vyrukai (du kompozitoriai ir chemikas) nardė po skirtingus žanrus – nuo hip hop iki indie dance ir kt. Jie savo kūrybą apibūdina, kaip pastoraline psichodeline muzika ir tą per koncertą tikrai pateisino. El Chico Fuendre šiek tiek nukėlė į egzotiškas šalis ir energijos jiems tikrai netrūko. Sakyčiau, kad jie labai tiko ramiam pasiklausymui ir puikiai derėjo prie bendros koncerto atmosferos. Publikai patiko ir net labai.

Grupę tikrai verta išgirsti naujų ir unikalių stilių bei garsų ieškantiems melomanams. Paklausykit – verta išgirsti ir Jums, jei dar negirdėjote:

Po vyrukų – Monikaze pasirodymas ir net nereikia sakyti, kad buvo gerai. LABAI GERAI. Daug melomanų jau žino Monikaze, gėrisi jos kuriama muzika ir būtent daug jų ir buvo galima sutikti koncerte.

Pakeliauti su Monika ir jos kūryba visada gera, o „OPERA Social House“ atmosfera/aplinka tam tobulai tiko. Saulei leidžiantis klausytis užliūliuojančios ir giliai kažkur panardinančios Monikaze kūrybos buvo labai gera. O kūrėją mėgstantiems melomanams koncerte pirmiesiems išgirsti ruošiamus kūrinius buvo labai smalsu. Ir jau žinome, kad verta laukti naujojo albumo, kuris bus drąsesnis ir su daugiau aštresnių garsų :

Jau laukiam jos albumo, nes teaser’is prieš jam pasirodant labai patiko. Beje, muzikos klausymosi platformose vieną naują kūrinį jau galime išgirsti:

Po koncerto Monikaze jau spėjo surengti keletą koncertų Jungtinėse Amerikos Valstijose, neseniai pasirodė festivalyje „Pohoda“ Slovakijoje, o Klaipėdoje pristatė savo programą su orkestru. Vėliau dar laukia pasirodymai festivaliuose „Ypsigrock“ Italijoje bei „Iceland Airwaves“ Islandijoje.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *