Vilniuje pasirodys Norvegijos muzikos fėja AURORA

Muzikos kūrėja AURORA – naujas ir Lietuvoje dar mažai girdėtas vardas, tačiau tikrai verta daugiau apie ją sužinoti.

Atlikėjos pasirodymus gerbėjai vadina magija, o ji pati – tikra fėja, pelnytai lyginama su tokiais vardais kaip Björk, Sia ir Lorde. Ši unikali kūrėja ir Norvegijos muzikos žvaigždė, 2022 m. liepos 1 d. atkeliauja į Vilnių ir pasirodys Lukiškių kalėjimo scenoje. Tai bus vienintelis AUROROS koncertas Baltijos šalyse.

Ji gyvena pasakoje, yra ledo šalies balsas ir mėgstamiausia kitų popžvaigždžių popžvaigždė. Pati Billie Eilish laiko AURORĄ pagrindiniu įkvėpimu ir priežastimi, dėl kurios atėjo į muziką. Būdama 12-kos Eilish išgirdo norvegės darbą „Runaway“ ir suprato, kuo būti. AUROROS įkvėpimai tokie pat spalvingi kaip ir ji pati: Davidas Bowie, Enya, Bobas Dylanas, „Underworld“, „ABBA“ ir metalistai „Gojira“, kuriuos kadaise pavadino mėgstamiausia savo grupe.

Norvegės karjera prasidėjo staiga. Jau su 2015-taisiais pasirodęs minialbumas „Running With The Wolves“ pakeitė jos gyvenimą visiems laikams, o singlas „Runaway“ tapo didžiausiu hitu. Tais pačiais metais ji jau dainavo Nobelio taikos premijos laureatams, „John Lewis“ reklamoje atliko „Oasis“ koverį ir apšildė islandų „Of Monsters And Men“ pasirodymus galingame ture.

Šiandien AURORA tikrai nesiskundžia veiklos ar pasirodymų trūkumu ir keliauja po visą pasaulį. Į sostinę ji atvyks pristatyti naujausio savo albumo „The Gods We Can Touch“, kuris mūsų ausis pasieks tik sausį. Beje, už kiekvieną parduotą naują atlikėjos albumą Andų kalnuose pasodinamas medis. Graži iniciatyva, kuria galėtų sekti daugiau pramogų industrijos vardų.

Ankstesne muzika ji nebijojo kalbėti apie kapitalizmą, mūsų žalą Žemei ir lyčių vaidmenis. Šiandien ji švenčia meilę, apie kurią anksčiau negalėjo kalbėti. Susipažinkite – AURORA, kuri kitąmet Vilniuje pristatys naują albumą ir dovanos vienintelį pasirodymą Baltijos šalyse.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *