Grupė „Sheep Got Waxed“ grįžta su trečiuoju studijiniu albumu

Sheep Got Waxed (Tomo Tereko nuotr.)

Po šešių metų leidybinės pertraukos grįžta post džiazo trio „Sheep Got Waxed“. Šiandien muzikantai pristato ilgai kurtą trečiąjį grupės albumą „More Chews“.

„More Chews“ pradėtas kurti Anglijoje, „Big Jelly Studios“ studijoje. „Kaip ir seniau, prisirinkome turimų muzikinių idėjų, frazyčių, vaibukų ir keliavome jas išpildyti pas vaškavimo mokslų daktarą Andrių Kačanovą“, – pasakoja grupė. Tačiau pirmųjų įrašų metu perteikti muzikos taip, kaip ji skambėjo galvose, muzikantams nepavyko, tad sekė ilgas ieškojimų kelias.

Albumo „More Chews“ pavadinimas gimė turo Kinijoje metu, važiuojant traukiniu: „Kad kelionės neprailgtų, mėgstame aktyviai nusišnekėti, o kartais viena ar kita nesąmonė tampa sąmone. Taip atsitiko ir su „More Chews“. Albumas jaudinantis, smarkiai perkramtytas, kąsnių daugiau, negu burnoje telpa, atrodo, kad groja daugiau negu 3 „bičai”, o dar ir Judžinas ant viršelio…“

Jūsų dėmesio laukiantys aštuoni „Sheep Got Waxed“ kūriniai sudėlioti, kad atskleistų albumo kelionę. „Mums visada svarbus muzikinis naratyvas, programiškumas“, – sako muzikantai Simonas Šipavičius, Adas Gecevičius ir Paulius Vaškas.

Albumo viršelį puošia maskviečio Eugene Korolev tapybos darbas. Naują grupės albumą dalinai finansuoja asociacijos LATGA ir AGATA bei Lietuvos Kultūros Taryba.

More Chews albumo viršelis

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *