„Fink” Vilniuje: pažintis su miestu ir repeticija su orkestru (išskirtiniai kadrai)

Nuotr. Gabrielius Jauniškis

Jau rytoj, penktadienį, Vilniaus širdyje – Valdovų rūmų kieme įvyks mūsų šalyje itin mėgstamos britų grupės „Fink” pasirodymas su Modesto Pitrėno vadovaujamu Lietuvos kameriniu orkestru. Tai bus antras kartas grupės istorijoje, kuomet jų kūriniai skambės įvilkti į kitokį – simfoninį rūbą.

Pirmą kartą Fino Greenallo muzika su orkestru skambėjo daugiau kaip prieš dešimtmetį. Tąkart grupė koncertavo drauge su Karališkuoju Nyderlandų orkestru. Tiesa, tada buvo atlikti viso labo 6 kūriniai, tačiau atgarsis buvo nemenkas – kitaip suskambę „Perfec Darkness” ar „Yesterday Was Hard On All Of Us” grupės gerbėjų buvo itin mylimi, klausomi ir liaupsinami.

Finas kadaise yra prisipažinęs, kad tas kartas su orkestru greičiausiai bus ir paskutinis, nes pasiruošti tokiam koncertui užtrunka ypatingai ilgai ir kainuoja beprotiškai daug pastangų. Ir nepaisant to, kad muzikantui jau ne kartą buvo siūlyta atlikti orkestrinę programą, jis visada atsisakydavo.

Nuotr. Gabrielius Jauniškis

Tačiau po ilgų įkalbinėjimų festivalio „Midsummer Vilnius” rengėjams pavyko įtikinti muzikantą dar vienai simfoninei avantiūrai. Šįkart programoje – vien tik „Fink” muzika, kurioje, kurios dainų sąraše grupės gerbėjai išgirs puikiai pažįstamus kūrinius. Galime atskleisti, jog koncerte rytoj tikrai nuskambės „Looking Too Closely”, „Yesterday Was Hard On All Of Us”, „Sort of Revolution”, „Perfect Darkness” ir kiti kūriniai, dėl kurių šių britų muziką pamilo šimtai tūkstančių žmonių visame pasaulyje. Beje, įdomu ir tai, jog visas „Fink” kūrinių aranžuotes sukūrė mūsų šalies muzikos talentas Jievaras Jasinskis

Finas į Lietuvą iš Berlyno atvyko trečiadienį. Apžiūrėjęs koncerto erdvę, jis neslėpė susižavėjimo istorine Vilniaus vieta ir prisipažino ypatingai laukiantis šio pasirodymo. Pasak jo, tai bus didžiulis iššūkis ne tik jam, bet ir Lietuvos kameriniam orkestrui, mat didžioji koncerte skambėsiančių kūrinių dalis – dar niekada nebuvo atlikti taip, kaip skambės sostinėje.

Visą ketvirtadienį praleidęs repeticijų salėje, Finas teigė, jog šis pasirodymas bus ypatingas. Ne kartą koncertavęs Lietuvoje, muzikantas prisipažino, jog mėgaujasi ne tik buvimu mūsų šalyje, bet ir mūsų šalies publika, kuri, jo manymu, yra išskirtinė. „Niekada netikėjau, kad galiu turėti tiek fanų Lietuvoje. Tai – nuostabu. Kaskart atvažiuodamas čia jaučiuosi praktiškai kaip namie”, – sakė muzikantas.

Atlikėjas ne tik spėjo pamatyti Vilniaus senamiesti, bet ir paragauti tradicinių mūsų virtuvės patiekalų, nusifotografuoti su sostinės gatvėse jį atpažinusiais gerbėjais ir dar kartą įsitikinti, kokia nuostabi yra Lietuva.

Į „Fink” ir Lietuvos Kamerinio orkestro pasirodymą liko viso labo keletas bilietų. Paskutinių jų ieškokite ČIA.

Nuotr. Gabrielius Jauniškis
Nuotr. Gabrielius Jauniškis

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *