„Local Blood“: „Loverman“ yra natūrali mūsų kūrybos evoliucijos dalis

nuotr. Ž.Jakimovo.
Alternatyvaus roko grupė „Local Blood”  2022-ųjų pradžioje grįžo stipriai pasiruošę ir prikaupę daug kūrybinio polėkio. Po praėjusiais metais sėkmingai išleisto albumo „Dystopian Disco”, grupė daug koncertavo, bet kūrybos neapleido. Neseniai „Local Blood“ pristatė naują romantinį-kriminalinį albumą „Loverman”. Apie ryškų sugrįžimą, naują albumą „Loverman“ ir dar brandesnį bei ryškesnį grupės skambesį kalbinome „Local Blood“ frontmeną Šarūną Vyštartą.

Pernai, metų pradžioje, su albumu „Dystopian Disco“ grįžot po ilgos pertraukos. Atrodo, kad labai sėkmingai. Kaip patys vertinat savo sugrįžimą ir šiuos beveik du metus? Kaip jus priėmė gerbėjai?

Šarūnas: Grįžtant mes nieko nesitikėjome. Tiesiog, norėjome išleisti albumą, nes jis buvo mūsų „bucket list‘e“. Kartu kuriame muziką jau ilgą laiką, o albumo taip ir neišleidome. Prieš išleidžiant albumą, turėjome progą pagroti renginyje ir sulaukėme daug palaikymo. Nesupratome kodėl, nes mūsų nebuvo penkerius metus. Per „Dystopian Disco“ pristatymo koncertą susirinko pilnas „Kablys“. Keistas jausmas, atsistoti ant scenos po labai ilgo laiko ir tave žmonės sutinka, klauso, kaip niekur niekada nebūtum dingęs. Norime padėkoti visiems, kurie mūsų klauso, nes tai mums labai svarbu.

Pernai turėjome labai daug koncertų, galimybę pagroti Vingio parke, daug festivalių ir galiausiai buvom nominuoti MAMA apdovanojimuose… Tie metai ir grįžimas buvo kažkas nerealaus. Kartais sunku suprasti, kad mes grįžome tik pernai.  

Daug koncertavote, bet jau 16-ą dieną pristatysite savo naująjį romantinį – kriminalinį albumą „Loverman“. Kada pradėjot jį ruošti ir kaip sekėsi?

Šarūnas: „Loverman“ pradėjome rašyti pernai vasarą, laisvu laiku tarp koncertų. Nuo pat pradžių turėjome aiškią viziją – kaip viskas turėtų atrodyti, skambėti, kokia albumo kryptis. Dažnai būna, kad turi idėją, bet niekaip nepavyksta to skambesio pasiekti, o šį kartą viskas gavosi natūraliai ir atitiko mūsų lūkesčius. Visas kūrybinis procesas, kurį laiką, buvo malonus ir įkvepiantis.

Kas įkvėpė naujam albumui? Kodėl „Loverman“ pristatot, kaip romantinį ir kriminalinį albumą?

Šarūnas: „Loverman“ yra natūrali mūsų kūrybos evoliucijos dalis. Kažką panašaus norėjome sukurti „Dystopian Disco“ kūrybos etape, bet tada gal dar nebuvome tam pakankamai subrendę. Reikėjo laiko ir susigrojimo, kad būtų galima tai pasiekti.  

Apie ką „Loverman“? Kas buvo svarbu jį kuriant?

Šarūnas: Albumas yra apie ribas, kurios gali būti peržengtos vardan gerovės. Ar tos priežastys gali būti  pateisinamos, jeigu tai kažkam pakenkia, bet tuo pačiu sukuria kažką gero? Kas yra atleistina, o kas ne? Kur yra ši riba? Albumas yra įkvėptas devyniasdešimtųjų Lietuvos muzikos ir visuomenės gyvenimo būdo. Kai valstybė dar kūrėsi, kiekvienas versdavosi kaip tik išmanė. Neretai veikla susipindavo su nusikalstamumu. Šio albumo protagonistas yra kažkur šalia viso to. Pradėjęs gyvenimą kaip nekaltas, paprastas žmogus, kažkuriuo metu jis peržengia visuomenės socialinių normų nustatytas ribas.

Ko gero svarbiausias ir sunkiausias dalykas kūrybos metu buvo suprasti, kada jau metas paleisti dainą ir nepersistengti tobulinant dalykus. Tiesiog, viską padaryti geriausiai, kaip šiuo metu galime.

Kaip keitėsi Jūsų skambesys šiame albume? Kuo „Loverman“ kitoks, nei „Dystopian Disco“?

Šarūnas: „Dystopian Disco“ – dainų rinkinys. Jame sudėjome geriausias dainas, kurias parašėme per ilgą laikotarpį. „Loverman“ yra vientisas ir konkretus darbas tiek savo temomis, tiek skambesiu. Albume nuo pradžios iki pat paskutinės dainos viskas evoliucionuoja. Tam tikra prasme jis yra konceptualus albumas. Jį reikėtų klausyti nuo pradžios iki galo, nes jame pasakojama pagrindinio personažo istorija, o albumo gale, galimai matosi ko galima tikėtis mūsų tolimesnėje kūryboje.   

Kokie tikslai su šiuo albumu? Kaip manot, kaip jį priims žiūrovai?

Šarūnas: Pagrindinis tikslas yra pristatyti albumą gyvai ten, kur dar nesame groję. Išvežti savo kūrybą už Vilniaus ribų. Gal net į užsienį. Kai įdedi tiek daug savęs, atsiranda didelis noras, kad kuo daugiau žmonių tai išgirstų. Tikimės, kad klausytojai priims „Loverman“ taip pat kaip priėmė „Dystopian Disco“. 

Ką ruošiate šalia albumo? Bus vaizdo klipų?

Šarūnas: Bus karaoke! Kol kas rimto klipo nebus. Tikimės, kad kitais metais tai padarysime. Labai to norime, tik reikia sulaukti tinkamo laiko ir idėjos.  

Netrukus ir „Loverman“ pristatymo koncertas. Kaip sekasi jam ruoštis? Ką ypatingo ruošiate fanams?

Šarūnas: Taip. Ruošiame žiauriai gerą albumo pristatymo koncertą „Lofte“, jau lapkričio 16 d. Mūsų koncertai yra konceptualūs savo estetika, o šis bus – už mūsų suvokimo ribų. Prie jo prisideda daug žmonių – šokėja FEMMOVE, atlikėjas SENSEI SENSATIONAL. Tokio koncerto tikrai dar nesame turėję. Labai tikimės, kad tai pamatys kuo daugiau žmonių. Toks koncertas bus tik kartą ir tai bus neeilinė patirtis žiūrovams bei mums patiems.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *