Manfredas Bajelis ir Marijus Aleksa pristato SANTAKA – Ramybė/Autoportretas

Manfredas Bajelis ir Marijus Aleksa arba duetas SANTAKA (nuotr. aut. Autorė Aneta Urbonaitė)

Manfredas Bajelis yra Lietuvos elektroninės muzikos prodiuseris, tarptautiniu mastu pripažintas didžėjus bei „Radio Vilnius“ bendraįkūrėjas, o Marijus Aleksa – viename žanre neužsidarantis būgnininkas ir muzikos prodiuseris, kuris pastarąjį dešimtmetį praleido turuodamas ir grodamas studijose su šiuolaikinio džiazo gigantais – Joe Armon Jones, Ashley Henry, Bill Laurance, China Moses ir kitais.

Grupė „Santaka“ yra jungtinė šių dvejų muzikantų kolaboracija. Grupė/duetas gimė iš bendros meilės 8-to dešimtmečio elektroninės muzikos skambesiui bei džiazo ir avangardo muzikai.

Praėjusią savaitę turėjau galimybę gyvai išvysti, kaip grupė „Santaka“ pristatė savo mini albumą EP „Ramybė/Autoportretas“, kuriame skamba kompozitoriaus Ryčio Mažulio kūrinių reinterpretacijos.

Rytis Mažulis – labai įdomi asmenybė Lietuvos minimalizmo/ avant gardo muzikoje, su savo kūryba palikęs pėdsaką už Lietuvos ribų ir apie šį žmogų galėtume pasakyti dar daug gražaus. Kūrinius orginaliai atliko Melos kolektyvas, bet dabar kviečiam išgirsti Manfredo Bajelio ir Marijaus Aleksos interpretaciją:

Buvo labai gražus vakaras. Daug ir nesinori kalbėti. Pasiklausykit ir pamatykit patys:

Taip pat norisi paminėti, kad SANTAKA dueto kūrinius jau sugrojo Giles Peterson ir Tom Ravenscroft – du įtakingi BBC Radio 6 laidų kuratoriai. O įrašus išleisti padeda „Radio Vilnius“ ir THE STATE 51 CONSPIRACY.

Labai rekomenduojame atrasti SANTAKĄ ir išgirsti SPOTIFY ne tik šį EP, bet ir platesnę jų mini albumų diskografiją:

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *