Krafwerk – Spacelab (Guten Abend Kraftwerk, guten Abend Stuttgart)

Elektroninės muzikos pionieriai iš Diuseldorfo „Kraftwerk“ nepaliauja stebinti, o šis jų pasirodymas yra tikrąja to žodžio prasme „kosminis“.

Praėjusį penktadienį, liepos 20 dieną Štutgarte, „Jazz Open Festival“ festivalyje koncertavusi grupė peržengė atmosferos ribas ir žengė į kosmosą. Pasirodymo metu grupė susisiekė su Tarptautine kosmine stotimi ir joje šiuo metu dirbančiu ESA astronautu Alexander’iu Gerst’u. Ekrane nušvitęs, virtualiu sintezatoriumi „ginkluotas“ astronautas kartu su „Kraftwerk“ įkūrėju Ralf’u Hütter’iu atliko „Kraftwerk“ kūrinį „Spacelab“ iš jų 1978-ųjų metų albumo „The Man-Machine“.

Nors „Kraftwerk“ karjera tęsiasi jau beveik penkis dešimtmečius, o paskutinis oficialus albumas dienos šviesą išvydo dar 1986-aisiais (jeigu neskaičiuosime „Tour de France“ soundtrack’o), jie nenustoja stebinti inovatyviais sprendimais koncertų metu. Tuo galėjo įsitikinti ir Lietuvos publika. Pastaruoju metu keliaujantys po pasaulį su turu „3D“ šių metų pradžioje „Kraftwerk“ koncertavo ir Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *