Ypatinga Andriaus Mamontovo vinilinės plokštelės perklausa ir dedikacija E. Nekrošiui

nuotrauka manoMUZIKA.lt

nuotrauka manoMUZIKA.lt

Antradienio vakarą (vasario 19 d.) Valdovų rūmuose susirinkę „Foje“ lyderio draugai ir bičiuliai galėjo pirmieji išgirsti Andriaus Mamontovo albumą „Šiaurės naktis. Pusė penkių“. Plokštelė buvo įrašyta gruodžio mėnesį Londone, žymiausioje pasaulyje „Abbey Road“ studijoje. Apie tai plačiau rašėme ČIA.

Albume – devyni, prieš 20 metų išleisto albumo „Šiaurės naktis. Pusė penkių“ kūriniai, atlikti kartu su Modesto Pitrėno diriguojamu Lietuvos kameriniu orkestru.

„Labas vakaras. Labai ačiū visiems, kurie atėjote. Man tai yra keisčiausias renginys. Teko stovėti scenoje, kuomet paleidžiama fonograma, o čia paleisime plokštelę ir artistas išeis – vakarą trumpa įžanga pradėjo pats A. Mamontovas ir paleidęs plokštelę išėjo iš salės.

Per valandą svečiai išgirdo visas 9 dainas. Kokybiškas garsas, akustika ir pats vinilo klausymo ritualas leido pajusti ir kitaip išgirsti naujai atgimusius kūrinius.

Perklausius plokštelę – „Foje“ lyderis grįžo kartu su kompozitoriumi Jievaru Jasinsku bei Valdu Petreikiu. Tai buvo laikas pokalbiams apie plokštelę ir įrašus legendinėje „Abbey Road“ studijoje.

Andrius Mamontovas pasakojo, kad patys įrašai truko dvi dienas, vėliau dar dvi dienas truko įrašo tvarkymas, prie įrašų dirbo ir žinomas garso režisierius Lewisas Jonesas.

Ypatinga detalė ir tai, kad albumo viršelį sukūrė animacinio filmo „Kempiniukas plačiakelnis“ kūrėjas, lietuviškų šaknų turintis amerikietis KAZ – Kazimieras Prapuolenis. A. Mamontovas pasidalino istorija, kaip susipažino su šiuo kūrėju ir pabendravus apie albumų viršelius, paklausė ar menininkui būtų įdomu kurti dizainą lietuviško albumo viršeliui. Menininkas norėjo išgirsti muziką ir jau turėjo idėjų viršeliui. Mamontovas sakė, kad Kazimierui Prapuoleniui davė visišką kūrybos laisvę.

Žinomas atlikėjas papasakojo ir apie ypatingą dedikaciją vienam žymiausių Lietuvos teatro režisieriui – Eimuntui Nekrošiui. Kuriant šį albumą, A. Mamontovas dirbo ir su režisieriumi E. Nekrošiumi prie „Hamleto“. Pokalbiai su juo darė didžiulę įtaką šiam albumui. Taip pat jis buvo bene vienintelis žymaus dainininko mokytojas, todėl dedikacija buvo skirta būtent jam.

Pristatytas albumas bus išleistas ribotu tiražui vinilinės plokštelės ir kompaktinio disko pavidalais.

Pirmąsias 10 išskirtinio dizaino plokštelių bus galima įsigyti bei paklausyti jau šį savaitgalį „Vilniaus knygų mugės” metu „Muzikos salėje“. Visas likęs plokštelių ir CD tiražas bus platinamas Andriaus Mamontovo koncertuose drauge su Lietuvos kameriniu orkestru kovo mėnesį: kovo 7 Vilniuje, kovo 12 Kaune ir kovo 14 d. Klaipėdoje.

nuotrauka manoMUZIKA.ltnuotrauka manoMUZIKA.lt

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *