Naujas A. Mamontovo albumas „Perlai ir Sakuros” – jau internete

Perlai ir sakuros

Andrius Mamontovas sugrįžta su nauju albumu! Fizinis plokštelės pavidalas dienos šviesą išvys jau ateinantį savaitgalį („Knygų Mugėje”), na o nuo šio ryto visi atlikėjo gerbėjai gali mėgautis albumu internetinėse transliacijos platformose.

„Perlai ir Sakuros” – pirmas naujas studijinis Andriaus įrašas po 5 metų pertraukos. Būtent 2015-aisiais dienos šviesą išvydo jo „Degančios akys“.

Kultinės šalies gupės „Foje“ siela pripažįsta, kad kurdamas šį įrašą jis norėjo sugrįžti prie tos muzikos, kurią mėgo paauglystėje, todėl čia dominuos synth pop prieskonio turintys elektroniniai, klavišiniai, 80-ųjų epochą primenantys garsai. Tiesa, šokių muzikos čia nebus – A. Mamontovo teigimu, albumas bus lėtas, o jame dominuos baladės.

„Seniai norėjau lėto, egzistencinio, šiek tiek filosofinio albumo. Tokio, kuriame netektį išgyvenęs žmogus galėtų rasti paguodą ir viltį. Tokio, kuris leistų žmonėms nesijausti vienišiems. Kurdamas šį įrašą norėjau, kad jis klausytojui suteiktų stiprybės ir šviesos“, –  prisipažįsta legendinės grupės „Foje“ lyderis, pridurdamas, jog geriausia „Perlų ir sakurų“ klausytis vienatvėje.

Visos naujos A. Mamontovo dainos buvo sukurtos pianinu. Tai, pasak kūrėjo, yra dar viena tiesioginė praeities refleksija.

„Paskurinį kartą pianinu dainas rašiau 1987- aisiais, metais. Tuomet tarnavau kariuomenėje.  Vienas iš paskutinių taip sukurtų kūrinių – daina „Geltoni krantai“. Todėl norėjau prisiminti, ką tai reiškia ir pajausti tai, ką jaučiau pačioje „Foje“ egzistencijos pradžioje“, – atvirauja atlikėjas.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *