The Vaccines įkvėptas naujasis Keane albumas primins debiutinį grupės įrašą

Vieną laukiamiausių manoMUZIKOS šių metų albumą – „Keane” diską „Strangeland” – įkvėpė debiutinė „The Vaccines” plokštelė „What Did You Expect From The Vaccines”. Tai vakar portalui NME.com pareiškė britų grupė „Keane”.

„Mums labai patiko ką „The Vaccines” prodiuseris Danas Grechas padarė su jų debiutiniu albumu. Jis taip pat dirbo su „Radiohead” bei prodiusavo antrą „Howling Bells” diską (kuris man labai patiko). Laimei Danas buvo didžiulis mūsų grupės fanas, todėl smagu, kad prie šio albumo dirbome kartu”. – sakė grupės pianistas Timas Rice – Oxley.

Keane (nuotr. grupės archyvo)

Tuo tarpu grupės vokalistas Tomas Choplinas gegužės 7 pasirodysiantį įrašą palygino su debiutiniu, kritikų pripažinimo sulaukusiu disku „Hopes And Fairs”. „Viskas prasidėjo dar 2010- aisiais. Tuomet ėmėme kurti dainų demo versijas. Procesas buvo ilgas ir labai panašus į darbą kuriant „Hopes And Fairs”. „Strangeland” – tai įrašas, kuris primins senuosius „Keane” „. – kalbėjo danininkas.

Beje, Rice’as – Oxley pridūrė, jog kuriant šį albumą, svarbiausias akcentas buvo būtent dainos: „Galima sukurti tuziną sumautų kūrinių, bandant juos paversti panašiais į tuos, kurie atnešė ankstesnę sėkmę. Tačiau mūsų tikslas buvo kitoks. Mes tiesiog norėjome sukurti geras dainas ir būti tikri, kad jos yra vertos patekti į albumą.  „Strangeland” – tikrai labai emocionalus diskas”.

manoMUZIKA.lt primena, kad „Keane” iki šiol išleido tris studijinius albumus. Paskutinės ‘žinios’, pasiekusios muzikos parduotuves iš grupės stovyklos, buvo užfiksuotos 2010- ųjų metų gegužę. Tąkart ant prekystalių buvo padėtas grupės EP „Night Train”.

Albumo „Strangeland” dainų sąrašas:

‘You Are Young’
‘Silenced By The Night’
‘Disconnected’
‘Watch How You Go’
‘Sovereign Light Café’
‘On The Road’
‘The Starting Line’
‘Black Rain’
‘Neon River’
‘Day Will Come’
‘In Your Own Time’
‘Sea Fog’

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *