Astronauts, etc

Astronauts, etc (nuotr. atlikėjo archyvo)

Prieš kelias savaites į manoMUZIKOS akiratį pateko muzikinis projektas „Astronauts, etc“. Lengvas, lyriškas ir kiek „boniver‘iškas“ grupės skambesys mus privertė šią grupę įsirašyti į „atradimų – favoritų“ sąrašą ir nuolat stebėti visus įmanomus jos profilius internete. Deja, interneto lobynas (įskaitant ir „Astronauts, etc“ profilius svetainėse facebook bei soundcloud) žinių gausa apie šį projektą kol kas pasigirti negali.

Savaitgalį Anthony Ferraro (būtent toks yra žmogaus, prisidengusio „Astronauts, etc“ pseudonimu vardas) pristatė savo antrą kūrinį. Dainą „You Can Yell“ savo klausytojams jau „dovanojome“ ir mes.

Matydami, kad „Astronauts, etc“ vardas vis labiau domina pasaulinę muzikos bendruomenę ir jausdami, kad šis vardas ne ilgai trukus turėtų tapti neblogai pažįstamu visame pasaulyje, nusprendėme pakalbinti patį grupės lyderį ir supažindinti jį su kitokią muziką mėgstančiais Lietuvos žmonėmis. Arba atvirkščiai – panorome Lietuvai pristatyti galbūt potencialią muzikos žvaigždę, kurios du „dovanoti“ kūriniai, ko gero drąsiai gali pretenduoti į geriausių šių metų dainų sąrašą.

Taigi, manoATRADIME – grupė „Astronauts, etc“ ir trumpas interviu su jos lyderiu Anthony Ferraro.

Labas Anthony. Jei paprašyčiau trumpai prisistatyti Lietuvos publikai, ką pasakytum?

Esu Anthony. Kuriu muziką prisidengęs „Astronauts, etc“ pseudonimu ir džiaugiuosi, kad dabar mane kalbini (juokiasi)

Kaip ir kodėl sugalvojai pradėti groti grupėje?

Tiesą sakant, tai dar nėra grupė. Namuose pradėjau kurti elektroninę muziką, o svečiuose apsilankęs bičiulis mane įtikino pasidalinti ja internete. Taigi tas dainas patalpinau keliuose profiliuose ir labai greitai jos sulaukė daug dėmesio. Taip jau išėjo, kad muzikai skiriu vis daugiau ir daugiau laiko

Kokie yra „Astronauts, etc“ tikslai?

Noriu kaip įmanoma daugiau keliauti. Jei esi sėkmingas muzikantas, turi puikais galimybes keliauti ir pamatyti pasauli bei pabūti tokiose vietose, kurių galbūt niekada nepamatytum. Nėra labiau jaudinančio ir malonesnio jausmo nei keletas pirmų dienų užsienio šalyje, kurioje nesi buvęs.

Apibūdink savo grojamą muziką.

Tai labai sunkus prašymas (juokiasi). Vieni kūriniai yra labai apibrėžti ir minimalistiniai, tuo tarpu kiti – gana abstraktūs ir labai garsūs. Stengiuosi augti ir į savo muziką įtraukti vis daugiau naujų dalykų. Manau, kad mano būsimo EP pavadinimas „Supermelodic Pulp“ (liet. Supermelodingas minkštimas) yra tinkamiausias kuriamos muzikos apibūdinimas.

Kada „Supermelodic Pulp“ išvys dienos šviesą? Ar jis bus išleistas ir fizinės laikmenos pavidalu?

EP pasirodys rugsėjo 8 dieną. Kol kas neketinu išleisti fizinės laikmenos (tad nepilną albumą bus galima įsigyti internete). Tačiau jeigu matysiu, kad poreikis gauti kompaktinį diską auga, išleisiu ir jį.

Klausantis tavo dainų nėra sunku „užčiuopti“ grupės „Bon Iver“ įtaką. Ar galėtum įvardinti šį Viskonsino kolektyvą kaip pagrindinį tave įkvepiantį muzikinį reiškinį?

Aš tikrai žaviuosi „Bon Iver“ muzika, tačiau tai tik vienas iš kolektyvų, padariusių man įtaką. Kalbant grynai apie kūrybą, manau, kad mane labiau įkvėpė „Portishead“ ir „M83“. Tuo tarpu jei kalbėtumėme apie dainavimo manierą ir vokalo pastatymą, sakyčiau, kad  Jonsi (aut. past. – grupės „Sigur Ros” lyderis) yra didesnis mano mokytojas nei Justinas Vernonas iš „Bon Iver“ (juokiasi)

Jeigu visgi paprašyčiau tavęs išskirti vieną pagrindinį muzikinį kolektyvą, padariusį didžiausią įtaką?

Sakyčiau, kad tai būtų „M83“ ir „The Antlers“ mišinys (juokiasi).

Kokios muzikos klauseisi pastaruoju metu?

Grupės „Levek“. Negaliu sulaukti naujausio jų albumo.

Ką labiausiai nori, kad apie tave, kaip apie muzikantą, žinotų žmonės?

Jaučiu, kad „Astronauts, etc“ atspindi tik vieną mano muzikinę pusę. Kadangi dabar šis projektas sulaukia tikrai nemažai dėmesio, skiriu jam visą įmanomą laiką. Tačiau ateityje ketinu dirbti ir su kitokio pobūdžio muzika.

Ar žinai ką nors apie Lietuvą ir Baltijos šalis?

Kartą buvau Estijoje. Tai – tikrai labai graži valstybė. Norėčiau kada nors apsilankyti ir Lietuvoje. Tikrai labai branginu visus klausytojus, kurie mėgsta „Astronauts, etc“ jūsų šalyje. Linkėjimai visiems!

Dėkoju už pokalbį!

manoMUZIKA primena, kad abi „Astronauts, etc” dainas nemokamai galite atsisiųsti tiesiog paspaudę žemyn rodančias rodyklėles.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *