Editors koncertas Vilniuje: sumušti bilietų pardavimo rekordai!

Editors

Rimtas pretenzijas tapti metų koncertu šiuolaikinio britiško roko mylėtojų gretose turintis britų grupėsEditors” koncertas Vilniuje oficialiai pradėjo skaičiuoti savo kalendorines dienas. Vos vakar prasidėjusi bilietų prekyba į spalio 2 dieną Menų fabrike „Loftas” įvyksiantį renginį, regis, ne tik pateisino, bet ir pranoko koncerto organizatorių lūkesčius.

„Editors per pirmą valandą sumušė visus „Lofto” bilietų pardavimo rekordus. Rokas gyvas” – savo asmeniniame socialinio tinklo Facebook profilyje rašė  Menų fabriko „Loftas” įkūrėjas Viktoras Vee Diawara. Vėliau manoMUZIKOS pakalbintas muzikantas teigė, nesitikėjęs, kad šiandieninis kokybiškas rokas turi tiek gerbėjų Lietuvoje. Pasak Vee, patys pigiausi bilietai buvo parduoti greičiau nei per pusvalandį ir tai yra geriausias įrodymas, kad lietuviams reikia kokybiško ir dėmesio verto roko.

manoMUZIKA primena, kad spalio 2 dieną įvyksiantis „Editors” koncertas sostinėje yra įtrauktas į britų oficialaus koncertinio turo Europoje grafiką. Šiuo metu viena įspūdingiausių šiandieninio britiško roko grupių keliauja po Europą pristatinėdami savo naują – jau ketvirtą studijinį diską, pavadintą „The Weight of Your Love“. Birželio pabaigoje išleistas išleistas puikus „Editors“ albumas debiutatvo šeštoje vietoje perkamiausių Didžiosios Britanijos albumų tope ir jau spėjo pasiekti perkamiausių diskų čartų viršūnes Belgijoje ir Olandijoje. Vokietijoje, Airijoje, Šveicarijoje, Italijoje, Austrijoje ir Portugalijoje „The Weight Of Your Love“ pasiekė perkamiausių albumų dešimtukus.

2002- aisiais metais Birmingeme susikūrusi roko grupė „Editors“ iki šiol gali būti vadinama vienu sėkmingiausių alternatyvaus roko kolektyvų Didžiojoje Britanijoje. Per 11 metų Tomo Smitho kolektyvas išleido keturis studijinius albumus. Du iš jų – „An End Has A Start“ ir „In this Light and on this Evening“ pasiekė perkamiausių Didžiosios Britanijos albumų sąrašo viršūnę.  Įdomu tai, kad 2007- aisiais išleista grupės plokštelė „An End Has a Start“ platinine tapo jau pirmą savo pasirodymo dieną.

Debiutinis, dar 2005 metais išeistas „Editors“ įrašas  “The Black Room“ ne tik pelnė išskirtines kritikų simpatijas, bet ir buvo nominuotas prestižinei „Mercury“ statulėlei laimėti.  Nepaisant to, kad šis britų kolektyvas buvo įvardijamas kaip vienas ryškesnių favoritų pasiimti elitinį prizą, tais metais geriausiu Jungtinėje Karalystėje išleistu albumu buvo pripažintas debiutinis „Arctic Monkeys“ įrašas.

Bilietus į „Editors” koncertą Vilniuje galite įsigyti ČIA

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *