Lietuvoje koncertuos „Bon Iver“

Metų muzikinė naujiena – ant Jūsų ir mūsų stalo!

Šįryt pranešta, jog Lietuvoje koncertuos Viskonsino grupė „Bon Iver“!

Justin Vernon‘o ir jo komandos Vilniuje sulauksime lapkričio 03 dieną. Renginys vyks „Compensa” koncertų salėje.

Portalo „manoMUZIKA“ itin mėgstamas kolektyvas naujausią albumą „i,i“ gana netikėtai išleido 2019 m. pavasarį. Naujasis studijinis darbas, dar labiau eksperimentinis nei prieš tai buvę įrašai, kaip mat sudrebino ne vieno melomano širdį, o „manoMUZIKA“ komandos narių sudarytame 2019 m. albumų Top 15 šis įrašas užėmė garbingą antrąją vietą.

bon iver

Prieš 13 metų atokioje Viskonsino miškų trobelėje žiemą praleidęs tuomet dar mažai kam žinomas muzikantas Justin Vernon‘as tada namų sąlygomis sukūrė ir įrašė keliolika kompozicijų.  Devynios iš jų pavirto debiutiniu „Bon Iver“ albumu „For Emma, Forever Ago“. Šis vienatvėje subrandintas darbas buvo nepriklausomai išleistas 2007-ųjų metų vidurvasarį ir kaip mat iš naujo perrašė Amerikos folk muzikos žanro supratimą, o grupė daugeliui tapo dešimtmečio atradimu. Vėliau sekė net du „Grammy“ apdovanojimai, albumai „Bon Iver, Bon Iver“ ir „22, A Million“ bei šimtai, o dabar gal jau net ir tūkstančiai koncertų visame pasaulyje.

„Bon Iver“ vardą žino net ir tie, kurie paprastai nesiklauso indie ir folk muzikos. Galbūt todėl, kad „Bon Iver“ muzika – svaiginanti kūrybiškumo ir nuoširdumo sintezė, klausytojus žavinti savo intymumu ir atvirumu. Akivaizdu, kad ne dėl apdovanojimų „Bon Iver“ daro tai, ką daro, bet neįvertinti jie nelieka. Šių metų Grammy apdovanojimuose jie nominuoti… net 4 kartus!

Daug neišsiplėsime… „manoMUZIKOS“ kolektyvo nariai jau lakėsi „Bon Iver“ koncertuose Hamburge, Niujorke ir Londone (kviečiame paskaityti šių koncertų recenzijas), tad pasirodymo Vilniuje laukiame su pačiu didžiausiu nekantrumu! 🙂 Tai, matyt, bus pats įstabiausias šių metų muzikinis įvykis Lietuvoje!

Kokie būna gyvi „Bon Iver“ pasirodymai galite pamatyti šiame vaizdo įraše, nufilmuotame pernai liepos mėnesį vykusiame  Pitchfork“ muzikos festivalyje, Čikagoje, JAV.

Taip pat primename, kad portalas „manoMUZIKA“ ištikimąjį Justin Vernon‘o bendražygį muzikantą Sean Carey pakalbino dar 2011-aisiais. Šis interviu, nors jau gana senas, bet vis dar gražus ir nuoširdus. Kviečiame paskaityti.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas. Privalomi laukeliai pažymėti *